Word weer fit en energiek in 10 dagen!

Word weer fit en energiek in 10 dagen!

Wat stond daar nu net op mijn scherm? De e-mailmelding verdwijnt weer net zo snel als hij is gekomen, maar ik zag de titel: ‘Word weer fit en energiek in 10 dagen’. Het irriteert me: ik weet dat het niet kán. Vroeger, toen ik zelf nog zo moe was, zou ik bloednieuwsgierig zijn geweest naar het aanbod: fit in 10 dagen! Nu overheerst mijn irritatie.

De titel belooft je dé oplossing voor je oververmoeidheid, futloosheid en een gebrek aan energie. Het zorgt ervoor dat jij de e-mail direct opent. Geen twijfel over mogelijk. Ik hoor je zelfs denken: eindelijk, dé oplossing! Ik snap je. De mail belooft je wat jij het liefste wilt: weer je fitte en energieke zelf zijn en dat in 10 dagen tijd. Eindelijk! Kom maar door! Ik durf zelfs ook eerlijk tegen je te zeggen dat ook ik, net als jij nu, de e-mail direct zou hebben geopend. Ik zou woord voor woord hebben verslonden en grote kans dat ik mij vol verwachting nog zou hebben ingeschreven ook.

Maar de luchtbel spat snel uit elkaar want de realiteit is anders. Dit weet ik uit eigen ervaring maar zie ik ook terug bij mijn cliënten. Ik help je uit de droom: ik laat deze bubbel nu voor je barsten, daar komt ‘ie:

Dit kan niet.

Echt niet.
Wordt het niet.
Daarom zou deze titel ook nooit een titel van mijn nieuwsbrief zijn. Je wordt namelijk niet fit en energiek in 10 dagen. Je kunt weer helemaal fit en energiek worden, maar dit vraagt net iets meer tijd.

Je moet op zoek naar de oorzaak van je vermoeidheid: naar de reden waarom jij zo hondsmoe bent, je futloos voelt en je door je dagen heen sleept. Die oorzaak vinden is een heel belangrijke eerste stap. Zie het als het bouwen van een huis: je begint ook niet met het dak maar je begint onderaan, bij de fundering. Waarom? De fundering is de basis van je huis. Als deze stevig is, staat je huis ook stevig. Het vinden van de oorzaak is jouw fundering en, net als bij het bouwen van een huis, vraagt dit al meer tijd dan 10 dagen. Ook omdat de oorzaak bij jou net iets anders zal zijn dan bij mij.

Er is geen supersnelle weg. Het echte werk begint pas als je de oorzaak weet. Van hieruit kun je gaan veranderen. Deze verandering gaat niet zonder slag of stoot, want veranderen kost moeite. Uit ervaring weet ik ondertussen dat het aanpassen van je voeding tijd en energie kost omdat je eetpatroon zo ingeslepen in je systeem zit. Maar ook omdat elke verandering iets met je lichaam doet. Jij en je lichaam hebben beiden tijd nodig om veranderingen te verwerken. Wil je te veel in één keer veranderen dan is de kans groot dat jullie het beiden niet kunnen bijbenen. Bijvoorbeeld doordat jij je overweldigd voelt door alle veranderingen. Het resultaat is dan dat jij afhaakt en opnieuw je droom om weer fit en energiek te worden uit elkaar ziet spatten. Hoe jammer is dat!

Het is echt mogelijk om je weer fit en energiek te voelen. Maar in 10 dagen? Nee, sorry daar geloof ik gewoon niet in. Voor een blijvende verandering is meer tijd nodig. Daarom is mijn individuele coachingstraject ook ruim drie maanden. Zo neem ik samen met jou de tijd om te kijken naar wat jou nu zo moe maakt maar ook wat jij nodig hebt om eindelijk weer die fitte en actieve meid te worden.

Met mijn hulp kan het in 3 maanden
Wil je meer dan alleen maar een veelbelovende titel? Wil je weten hoe het voor je zou zijn als je daar in 3 maanden grip op krijgt zodat je vermoeidheid verleden tijd is? Neem dan contact met mij op via 06- 28 32 00 68. We plannen dan een moment in om samen hierover te sparren.

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: