Eten is klaar! Komen jullie zeuren?

Eten is klaar! Komen jullie zeuren?

“Mam, wat eten we vandaag?” Terwijl mijn zoon een hap van zijn ontbijt neemt, word ik vragend aangekeken. Peinzend kijk ik hem aan:  “Jeetje Jelle, het is 8.00 uur ’s ochtends, we zitten nog aan het ontbijt. Werkelijk nog geen idee. Ik heb hier nog niet zo over nagedacht.” “Oh”, klinkt het licht teleurgesteld aan de andere kant van de tafel.”

Het zal je niet verbazen dat eten en vooral lekker eten binnen ons gezin erg belangrijk is. We zijn dol op eten! De vraag: “Mam, of schat 😉, wat weten we vandaag?” is bij ons in de vroege ochtend één van de eerste vragen en misschien ook wel de belangrijkste vraag van de dag. Een dag niet lekker gegeten is bij ons een dag niet geleefd, zullen we maar zeggen.

Maar, net zoals jij, heb ook ik niet altijd inspiratie. Om mijzelf op gang te helpen, loop ik dan altijd richting mijn boekenkast. In deze boekenkast heb ik ondertussen meer dan 2,5 meter aan kookboeken verzameld. Kookboeken in alle soorten en maten: van mijn eerste kookboeken van mijn koksopleiding tot aan Ottolenghi, Heel Holland Bakt en natuurlijk Jamie Oliver en zo’n beetje alles er tussen in.

Een bepaald boek trekt mijn oog, vaak als ik er nog maar net voorsta. Al bladerend gaat het in mijn hoofd borrelen en plopt een gerecht zo mijn hoofd op. Enthousiast wordt het boek dichtgeslagen en duik ik de keukenkastjes in. Omdat ik nu al een paar jaren zelf kook zoals ik mijn cliënten adviseer, heb ik veel ingrediënten al in huis. Ik kan hierdoor snel aan de slag. Dus: de keuken in!

En de reacties? Die zijn hier echt niet anders dan bij jou thuis. Want ook bij mij thuis wordt het ene gerecht enthousiaster, (oh ja, lekker!!), ontvangen dan het andere (Nee, niet weer!!). Het avondeten kan bij ons dan ook met de nodige discussie over het gekozen gerecht verlopen. Maar eindigt  vervolgens altijd met de vraag, je raadt het waarschijnlijk al: “Wat eten we eigenlijk morgen?”

En jij? Waar haal jij je inspiratie vandaan als je even niet weet wat je moet koken? Sta jij dan ook voor je boekenkast of ga je toch voor dat oude vertrouwde recept of wordt het toch je favoriete afhaal?  Laat je het mij hieronder weten? Ik ben heel benieuwd!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: