Wil jij af van al die negatieve gedachten? Ga dan gezond eten!

Wil jij af van al die negatieve gedachten? Ga dan gezond eten!

Plots voel je een hand op je schouder! Je schrikt wakker en schiet overeind. “Ho, rustig maar schat! Ik ben het”, fluistert je man ,”Je bent in slaap gevallen. Kom je mee naar bed?” Verdwaasd kijk je om je heen. Voor een moment ben je kwijt waar je bent. Oh ja, nu weet je het weer! Je bent bij je jongste na het voorlezen op bed in slaap gevallen. Voor de zoveelste keer deze week! Half slapend sta je op en slaapdronken wankel je naar je eigen bed.

𝗝𝗲 𝗴𝗼𝗼𝗶𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗲𝗺𝗺𝗲𝗿 𝗮𝗮𝗻 𝗻𝗲𝗴𝗮𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲 𝗴𝗲𝗱𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗹𝗲𝗲𝗴

En toch, eenmaal in je eigen bed lukt het je niet om je slaap te herpakken. Een stroom aan negatieve gedachten komt langzaam op gang:

Je bent geen leuke moeder want jij bent altijd maar moe.

Je bent een ongezellige partner want je ligt altijd boven bij de kinderen te slapen.

Jij bent altijd alleen maar moe…

Dit is het laatste wat jij jezelf hoort denken voordat je na een tijdje uiteindelijk in een onrustige slaap valt.

𝗛𝗲𝘁 𝗶𝘀 𝗸𝗶𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗺 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝘇𝗼 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗽𝗶𝗷𝗻𝗯𝗮𝗻𝗸 𝗹𝗲𝗴𝗴𝗲𝗻

Die zelfkritiek, jezelf zo op die pijnbank leggen: het is funest. Nu kan ik je gaan zeggen dat je dit niet moet doen. Maar dat helpt je niet want zo simpel werkt het nou ook weer niet. Je kunt deze maalstroom aan negatieve gedachten helemaal niet stoppen. Je hersenen hebben hier namelijk de energie niet voor. Het is geen leuke boodschap om te horen: dat weet ik. Maar het is wel de eerlijkste. Zolang je hier namelijk niets aan doet, blijft die maalstroom aan de gang. Als je er vanaf wilt dan moet je hiermee dus echt mee aan de slag.

𝗦𝘁𝗼𝗽 𝗱𝗶𝘁 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗲 𝗵𝗲𝗿𝘀𝗲𝗻𝗲𝗻 𝗲𝗰𝗵𝘁𝗲 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 𝘁𝗲 𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻 – 𝗴𝗮 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱 𝘁𝗲 𝗲𝘁𝗲𝗻

Ik weet dit zo goed want ook ik ging kopje onder aan dit soort gedachten. Jarenlang heb ik de oplossing in meditatie, yoga en sporten gezocht. Ik heb van alles gedaan om meer energie te krijgen. Weet je wat mij uiteindelijk heeft geholpen? Anders te gaan eten én anders te leven. Daar bleek de sleutel te liggen waarmee ik alles kon omkeren: dit was wat mijn hersenen weer brandstof gaf.

𝗪𝗮𝗻𝘁 𝗱𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗴𝘁 𝗱𝗲 𝘀𝗹𝗲𝘂𝘁𝗲𝗹 𝗼𝗺 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗲 𝗽𝗼𝘀𝗶𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲 𝗲𝗻 𝘃𝗿𝗼𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝘃𝗿𝗼𝘂𝘄 𝘁𝗲 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻

En nee, dit was niet van vandaag op morgen. De eerste tijd viel ik nog gewoon bij mijn zoon op bed in slaap. Maar als ik dan wakker werd en slaapdronken naar mijn eigen bed wankelde, viel ik daar zonder die stortvloed aan negatieve gedachten in slaap. Gaandeweg de tijd lukte het om, voordat ik ging slapen, even naar beneden te gaan om samen met mijn man een kop thee te drinken.

Hoe onbenullig dit ook klinkt voor mij waren dit mijlpalen. Ik kreeg mijn leven namelijk weer op de rit. Die grauwe grijze deken van vermoeidheid viel eindelijk van mij af. Langzaam maar zeker kwam de persoon die ik werkelijk was weer te voorschijn: mijn vrolijke en actieve zelf!

Wil jij van die negatieve maalstroom van gedachten af? Wil jij weer je vrolijke en actieve zelf worden? Neem dan contact met mij op via info@puurmarina.nl of 06 – 28 32 00 68.

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: