Wil je het anders? Doe het dan ook écht anders!

Wil je het anders? Doe het dan ook écht anders!

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg!

En dan is het even stil…

Je kunt in het klaslokaal een speld horen vallen.

Oké jongens, ik herhaal het nog een keer: “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg!”.

Langzaam begint tot mij door te dringen wat mijn docent tegen ons zegt. Natuurlijk, hoe simpel en waar! Want als je blijft doen wat je altijd al deed, dan verandert er ook daadwerkelijk niets. Je blijft krijgen wat je altijd al kreeg!

Toch hoor ik vaak: “Ja, maar ik heb echt alles al geprobeerd. Niets helpt, want ik kom nog steeds niet vooruit!”. Na deze zin volgt dan vaak een opsomming van huisartsbezoeken, bloedonderzoeken, sporten etc. Wat mij dan altijd opvalt, is dat ik bijna nooit iets over voeding hoor. Terwijl wat jij eet voor een heel groot deel bepaalt hoe jij je voelt en je dag én nacht doorkomt!

Hoe? Laat mij je dit uitleggen door je mee terug te nemen naar mijn studententijd. In deze periode leefden mijn huisgenoten en ik tijdens onze tentamenperiode een paar weken lang van pizza, friet, Chinees etc. Dat is niet echt het gezondste eten, dus het zal je niet verbazen dat ik mij na deze weken niet heel fit voelde. Ik voelde mij vooral ongezond, humeurig, vermoeid en afgemat. Elke klacht is een signaal van je lichaam! Mijn lichaam gaf zo aan dat wat ik at niet goed voor mij was.

En ja, waarschijnlijk denk je nu: “Dat is overdreven, want zo slecht eet ik echt niet elke dag!”

Oké toegegeven, dit voorbeeld is misschien wat extreem. Maar dit geldt ook voor het eten van wit brood, margarine, hagelslag, bewerkte vleeswaren, muesli etc. Ook deze producten hebben een negatief effect op je lichaam en dus op hoe jij je voelt.

Dus kijk vandaag eens wat er op je bord ligt en stel jezelf de volgende vraag: Als ik dit eet, wat verandert er dan ten opzichte van gisteren? Of krijg ik dan wat ik altijd al krijg omdat ik vandaag, net als gisteren, doe wat ik altijd al deed?

Heb jij de vraag beantwoord maar is het antwoord niet wat jij wilt? Wordt het nu écht tijd voor die verandering? Neem dan contact met mij op via info@puurmarina.nl. Dan zorg ik samen met jou ervoor dat die verandering realiteit wordt.

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: