Wat zou jij het allerliefste doen als je alle energie van de wereld zou hebben?

Wat zou jij het allerliefste doen als je alle energie van de wereld zou hebben?

Je hoort de weerman zeggen: “En het blijft de komende dagen lekker warm dus geniet ervan!”. Het was de afgelopen dagen warm, erg warm. Je hebt dit altijd heerlijk gevonden want weet je nog: zoveel jaren geleden toen je nog wel energie had en je kinderen klein waren? Kun jij het je nog herinneren? Die heerlijke warme zomerdagen die zich vulden met spelen in de branding, samen zandkastelen bouwen op het strand en dan lekker weer naar huis voor een middagslaapje. Althans voor je kinderen! Jij hoefde toen niet te slapen, je had energie voor tien! Jij trok dan je eigen plan en ging de dingen doen die jij graag wilde doen.

𝐇𝐞𝐭 𝐳𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐛𝐫𝐞𝐞𝐤𝐭 𝐣𝐞 𝐮𝐢𝐭 𝐛𝐢𝐣 𝐡𝐞𝐭 𝐢𝐝𝐞𝐞 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐥

Hoe anders is het nu! Het zweet breekt je uit, en dat is niet van de warmte, als de kinderen roepen: “Mam, gaan we naar het zwembad? Ga je mee? Alsjeblief!! Ah, toe nou?” Het enige wat jij denkt: “Oh nee, alsjeblieft niet het zwembad!” Je wordt al moe van de gedachte aan al die mensen, al dat gegil en dat gespring. Niet het constant faciliteren van kinderen die vallen en pleisters nodig hebben, naar de WC moeten of weer iets lekker willen eten. Dit is je allemaal veel te veel: je hebt er domweg de energie niet voor.

𝐃𝐮𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐭𝐨𝐩 𝐣𝐢𝐣 𝐣𝐞 𝐢𝐧 𝐣𝐞 𝐨𝐮𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐧𝐝𝐬𝐭𝐨𝐞𝐥

Het enige waar je puf voor hebt, is zitten in je oude vertrouwde strandstoel. Onder de parasol in je eigen tuin met een boek erbij en voor de rest niets: helemaal niets. Alleen maar rust om je heen.

Even bijtanken om weer een beetje fit en energiek te worden.

Maar dat kan eigenlijk nooit meer. Je bent moe, zo moe dat je soms voor even geen moeder zou willen zijn. Maar ook dat wil je niet – je wilt je kinderen voor geen goud missen. Je mist alleen zo die actieve vrouw die je jaren geleden was.

𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐫𝐥𝐢𝐞𝐟𝐬𝐭𝐞 𝐰𝐞𝐧𝐬 𝐢𝐬 𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬

Hoe word jij nu weer die vrouw die kan genieten van de mooie warme zomers met haar kinderen? Die energieke vrouw die lekker speelt met haar kinderen en net zo enthousiast als zij het water in rent om zich er vervolgens voor de volle 100% in te laten vallen. Dat kan allemaal weer. Echt. Maar dat gaat niet gebeuren als je iedere keer nee zegt tegen dat zwembad en je kinderen. Het betekent zelfs dat je uit je luie strandstoel moet komen en het besluit moet nemen je vermoeidheid aan te pakken. Zodat je weer kunt gaan doen wat je écht het liefste zou willen.

Wat zou jij het allerliefste weer doen op een mooie zomerdag, als je alle energie van de wereld zou hebben?

Warme groet, Marina

Foto: Edwin Arceo via Pixabay

 

 

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: