Wat zegt de inhoud van jouw boodschappenbriefje?

Wat zegt de inhoud van jouw boodschappenbriefje?

Met grote ogen staar je naar de ingang. Het klamme zweet breekt je uit. Jeetje, wat een drukte! Boodschappen doen. Een van die klussen waar je de afgelopen tijd erg tegenop bent gaan zien. Alle mensen, de drukte, de muziek noem het maar op. Alles in de supermarkt is je te veel. Moeizaam pak jij jezelf bij elkaar en duwt het karretje de winkel in.

𝐈𝐤 𝐝𝐨𝐞 𝐛𝐨𝐨𝐝𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐢𝐤 𝐧𝐞𝐞𝐦 𝐦𝐞𝐞..

Oké, wat staat er op het briefje: aardappelen, broccoli, sla, spinazie. De laatste twee pak je voorgesneden, dit scheelt je weer extra tijd. Bij het fruit blijf je staan en denkt: wat zal ik deze week meenemen. Omdat je niet weet wat te pakken, pak je maar weer appels en peren. Even kijk je in het karretje en vraagt je af: en heb ik nu alles? Och, denk van wel en anders doen we gewoon iets met spaghetti of rijst. Moeizaam duw jij het karretje verder de winkel door. Bijna met je ogen dicht pak je de afbakbroodjes, de soep en de koeken voor de kinderen voor naar school.

𝐉𝐞 𝐛𝐨𝐨𝐝𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧𝐛𝐫𝐢𝐞𝐟𝐣𝐞 𝐛𝐞𝐩𝐚𝐚𝐥𝐭 𝐡𝐨𝐞 𝐣𝐢𝐣 𝐣𝐞 𝐯𝐨𝐞𝐥𝐭

Terwijl je op het karretje hangt en op je briefje kijkt naar wat je nog mist, komt er een vrouw je tegemoet gewandeld. Ze lacht vriendelijk naar je en zegt hallo. Ze valt je op omdat ze straalt. Als ze je voorbij is, kijk je haar nog even na en denkt “hoe fijn zou het zijn om mij ook zo weer te voelen!” Je gedachten gaan langzaam weer terug naar je boodschappenbriefje. Oh ja, alleen nog koekjes en chocolade. Als je alles bij elkaar hebt, loop je naar de kassa. Alleen nog afrekenen en dan ben je gelukkig klaar! Naar huis!

𝐈𝐤 𝐛𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐳𝐨𝐧𝐝 𝐛𝐞𝐳𝐢𝐠

Thuis bij het opruimen van de boodschappen moet je nog even bijkomen van de drukte in de winkel, duidelijk is wel dat het deze week in ieder geval gaat lukken om een gezonde maaltijd te koken. Je vermoeidheid en gebrek aan energie kan hier in ieder geval niet aan liggen. Je kunt niet meer dan je best doen en toch dwalen je gedachten weer af naar die vrouw in de winkel…

𝐉𝐞 𝐛𝐞𝐧𝐭 𝐰𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐞𝐞𝐭

Nieuwsgierig wie de vrouw was die je stralend tegemoet kwam? IK! Ik ben die vrouw en ik was jou jaren geleden! Ook bij mij liep het klamme zweet over mijn rug als ik mijzelf door de drukte van de supermarkt worstelde. Ik was net als jij zo blij als ik weer thuis was. En, ook ik dacht door de dingen die ik in mijn wagentje legde dat ik goede en gezonde maaltijden voor mijn gezin en mijzelf maakten.

𝐈𝐤 𝐡𝐞𝐛 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞

Omdat ik geleerd heb welke voeding mij energie geeft, laadt ik nu andere dingen in mijn karretje. Ik loop daarom nu weer stralend door de supermarkt. En eenmaal thuis, heb ik nog voldoende energie om een gezonde maaltijd te maken én nog met mijn zoon te ravotten ook!

Ook bij jou start je weer fit en energiek voelen bij wat jij in je boodschappenkarretje legt! Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op via info@puurmarina.nl of 06 – 28 32 00 68. Wie weet gaan wij samen op winkelsafari!

Warme groet, Marina

Foto: Micheile dot com van Unsplash

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: