Waarom ik volgens mijn moeder soms rupsje nooit genoeg ben

Waarom ik volgens mijn moeder soms rupsje nooit genoeg ben

“Je kan het allemaal wel willen maar het moet ook allemaal nog maar kunnen”. Terwijl ze dit zegt, kijkt mijn moeder mij lang en indringend aan. Ik zie haar wachten tot het moment waarop bij mij het kwartje valt….Het valt… Ik snap precies wat ze bedoelt: ik wil weer eens meer dan waar ik energie voor heb. Maar of ik het nu eigenlijk wel wil horen: tja, dat is natuurlijk net weer wat anders.

𝐍𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤, 𝐳𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐭 𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐯𝐚𝐧

Mijn moeder: voor mij een belangrijke en soms confronterende spiegel. We zitten op haar oma-dag bij mij thuis aan de woonkamertafel te eten. Ik vertel haar net dat ik nu al met het derde leerjaar van mijn opleiding wil beginnen. Ik ben dan namelijk eerder klaar. Maar dit betekent wel dat ik dit ga doen naast mijn praktijk, mijn gezin, de dagen in de winkel én het nog lopende tweede leerjaar. En ja, daar vindt mijn moeder dus iets van.

Terecht.
Zeker omdat ze mij ook heeft meegemaakt toen ik nauwelijks energie had, voor niks.

𝐖𝐚𝐧𝐭 𝐳𝐢𝐣 𝐰𝐚𝐬 𝐞𝐫𝐛𝐢𝐣 𝐭𝐨𝐞𝐧 𝐢𝐤 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐨𝐩𝐤𝐫𝐚𝐛𝐛𝐞𝐥𝐝𝐞

De dagen van mijn vermoeidheid zijn alweer een hele tijd geleden. Maar ik kan ze mij nog herinneren als de dag van gisteren. Ondertussen barst ik weer van de energie! Ik kan en wil weer heel veel. Soms ben ik hierdoor een soort van rupsje nooit genoeg geworden: altijd meer, meer en nog meer. Iemand, in dit geval mijn moeder, moet mij afremmen. Met één simpele opmerking laat zij mij zien, dat ook al wil ik zoveel, er ook aan mijn tijd en energie een plafond zit.

𝐄𝐧 𝐢𝐤 𝐯𝐞𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐢𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐫𝐮𝐩𝐬𝐣𝐞 𝐧𝐨𝐨𝐢𝐭 𝐠𝐞𝐧𝐨𝐞𝐠

Maar moet je eens kijken wat ik ondertussen allemaal weer doe in die tijd. Het komt, doordat ik in die periode waarin ik zo ontzettend weinig energie had, er niet in ben blijven hangen. Ik ben gaan zoeken naar allerlei manieren om mijn energie weer terug te krijgen: om  mijn vermoeidheid naar buiten te vegen. Ik moest gaan zorgen dat ik al die dingen die ik zo graag wilde doen ook kon gaan doen. En dat heeft het mogelijk gemaakt dat ik een bedrijf ben gestart en een HBO-opleiding ben gaan doen. In de tijd dat ik als een dood vogeltje op de bank onder mijn deken lag, had ik dit alles nooit kunnen bedenken. Door ervoor te zorgen dat ik mijn energie weer terug kreeg, heb ik ook weer mijn basis terug. Alleen nu bots ik dus soms met mijn hoofd juist tegen dat plafond.

 𝐖𝐚𝐚𝐫𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐨𝐨𝐢𝐭-𝐠𝐚-𝐢𝐤-𝐝𝐢𝐭-𝐰𝐞𝐞𝐫-𝐝𝐨𝐞𝐧-𝐥𝐢𝐣𝐬𝐭𝐣𝐞 𝐛𝐢𝐣𝐧𝐚 𝐥𝐞𝐞𝐠 𝐢𝐬

Aan jouw basis, dat weten we allebei, moet aan gewerkt worden. Om al die dingen die jij op je “ooit-ga-ik- dit-weer doen lijstje” hebt gezet werkelijkheid te laten worden. En nee, dat zijn geen grote dingen maar wel voor jou heel belangrijke dingen: een kopje thee drinken met je lieve vriendinnen, samen met je kinderen een middag gaan zwemmen. Dat soort dingen, kleine mooie momenten waar jij nu een moord voor zou doen.

Een bedrijf en een HBO-opleiding, zoals ik? Laat nog maar even – dat komt wel, als je daar straks zin in hebt. Want laat mij je een ding vertellen: niets is onmogelijk! Kijk maar naar mij! Als het mij lukt dan lukt het jou ook. Zeker met mijn hulp want ik weet hoe het is, waar je tegenaan gaat lopen maar ook wat je allerliefste einddoel is.

𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰𝐬𝐠𝐢𝐞𝐫𝐢𝐠 𝐡𝐨𝐞 𝐢𝐤 𝐣𝐨𝐮 𝐤𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐥𝐩𝐞𝐧?

Weten hóe ik je kan helpen om je energie weer terug te krijgen? Boek meteen een gratis en vrijblijvend gesprek, dan laat ik je zien hoe dat werkt!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: