Waarom ik niet door de zorgverzekeraar word betaald

Waarom ik niet door de zorgverzekeraar word betaald

๐๐ข๐ฃ๐ง๐š ๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐ค๐ฅ๐š๐ง๐ญ ๐ฐ๐ข๐ฅ ๐ฐ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐จ๐Ÿ ๐ข๐ค ๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐จ๐ž๐ ๐ฐ๐จ๐ซ๐

โ€œIk denk dat ik echt baat heb bij jouw traject. Word jij ook vergoed door de zorgverzekeraar?โ€™ Als ik iedere keer dat mij deze vraag wordt gesteld een euro zou krijgen, dan zou ik ondertussen slapend rijk zijn geworden. Ik hoor โ€˜m bijna dagelijks.
Mijn antwoord? โ€œNee, ik word niet vergoed door de zorgverzekeraar.โ€ En dat heeft een reden. Mijn traject werkt zelfs beter als je het nรญet vergoed krijgtโ€ฆ

๐„๐ง ๐ข๐ค ๐ฌ๐ง๐š๐ฉ ๐๐ž ๐ฏ๐ซ๐š๐š๐  ๐ก๐ž๐ž๐ฅ ๐ ๐จ๐ž๐!

Begrijp mij niet verkeerd: ik snap deze vraag heel goed. Met alle prijsstijgingen die we allemaal om onze oren krijgen, of dit nu de energiekosten, de boodschappenkosten, of ja zelfs de stijging van je zorgpremie is, kun jij jouw zuurverdiende euro maar รฉรฉn keer uitgeven. Dat je dit goed wilt doen, dat snap ik helemaal!

๐•๐ž๐ซ๐ ๐จ๐ž๐๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐  ๐ก๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ ๐ž๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ญ

Vaak zie ik bij mijn cliรซnten juist dat ze al geruime tijd bezig zijn met de zorg die wel betaald is door hun zorgverzekering. Toch heeft dit hen niet het gewenste resultaat gebracht.

๐‰๐ž ๐›๐ž๐ง๐ญ ๐ง๐จ๐  ๐ฌ๐ญ๐ž๐ž๐๐ฌ ๐ก๐จ๐ง๐๐ฌ๐ฆ๐จ๐ž

De energie om gewoon je leven te leiden is nog steeds weg en nog belangrijker: een oplossing om weer fit en energiek te worden is niet in zicht. Als ik mijn cliรซnten vraag naar waarom ze niet het gewenste resultaat hebben bereikt, dan hoor ik vaak terug:

  • Mijn aantal sessies was op
  • De therapeut had iedere keer maar 15 minuten voor mij
  • Wat ik moest doen, werkte niet voor mij maar, er was geen ruimte in het programma om het daarover te hebben

Met zulke antwoorden slaan ze meteen de spijker op de kop. De zorg die je krijgt vanuit je zorgverzekering zit altijd vast aan een protocol. Het staat vast hoeveel gesprekken je hebt, hoe lang deze gesprekken zijn en hoe lang het programma duurt, gebaseerd op een gemiddelde deelnemer (en op kostenminimalisatie).

๐‰๐ข๐ฃ ๐›๐ž๐ง๐ญ ๐ ๐ž๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ฆ๐ข๐๐๐ž๐ฅ๐๐ž

Op zich is er niets mis met trajecten die de gemiddelde cliรซnt helpen natuurlijk. Maar jij bent geen gemiddelde klant en zeker geen โ€˜kostengeoptimaliseerdeโ€™ klant. Je bent hondsmoe zonder direct aanwijsbare oorzaak en het kost tijd en een gepersonaliseerde aanpak om het lek boven water te krijgen.

๐„๐ž๐ง ๐ญ๐ซ๐š๐ฃ๐ž๐œ๐ญ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ซ๐ฎ๐ข๐ฆ๐ญ๐ž ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ฃรณ๐ฎ

Dat is de reden dat ik mijn traject op maat maak voor jou! Dit betekent in veel gevallen dat mijn traject langer en intensiever is dan bij de zorgverzekeraar. Je hebt misschien meer of frequentere gesprekken nodig of langere sessies. Maar vooral: in die sessies is ruimte voor jou. We volgen geen protocol maar jouw behoeften.
Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je โ€™s avonds de kinderen naar bed kunt brengen zonder bij hen in slaap te vallen. Om te zorgen dat je aan het einde van de dag nog volop energie over hebt om samen met je man echte gesprekken te voeren. Of je werk ruim op tijd รฉn goed afhebt waardoor jij van je leidinggevende dat nieuwe project mag gaan oppakken. Een traject op maat zorgt dat jij eindelijk je vermoeidheid kwijt bent en je weer barst van de energie en je leven weer is zoals jij het wilt! Dan investeer je meer tijd en mogelijk ook meer geld, maar daarmee is je doel ook daadwerkelijk bereikt!

๐Š๐ข๐ž๐ฌ ๐๐ž ๐ฐ๐ž๐  ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐ž ๐๐จ๐ž๐ฅ

Er is dus een veel belangrijkere vraag dan โ€œWord jij vergoed door de zorgverzekeraar?โ€. Je weet ondertussen ook mijn antwoord.

Die belangrijkere vraag is: โ€œBrengt dit aanbod mij tot mijn doel? Helpt het me om รฉcht weer die fitte en actieve vrouw te worden die weer volop meedoet in het leven?โ€. Als dat jouw doel is, dan zou ik zeggen: bel mij op 06 โ€“ 28 32 00 68 dan gaan wij samen aan de slag!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: