Waarom boeken lezen je vermoeidheid niet oplost

Waarom boeken lezen je vermoeidheid niet oplost

Nathaniël Gomes is overleden, de bedenker van de kapsalon (het gerecht dus, niet de zaak). Als de beste man veel over gezond eten had geweten dan zou de kapsalon nooit het levenslicht hebben gezien. Want jongens eerlijk is eerlijk: het is ontzettend lekker na een avondje flink stappen maar gezond is natuurlijk wel wat anders. Als je het gezond zou willen maken dan blijft er niet veel meer van over dan die paar verdwaalde blaadjes sla. En misschien denk je nu: oh leuk, ze gaat ons een recept geven hoe een gezonde kapsalon te maken dan moet ik je teleurstellen; dat ga ik dus niet doen. Maar lees toch even door, ik heb wél een belangrijk advies voor je.

 𝐃𝐞 𝐛𝐞𝐝𝐞𝐧𝐤𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐚𝐩𝐬𝐚𝐥𝐨𝐧 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐨𝐨𝐤 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐭𝐢𝐠 𝐛𝐨𝐞𝐤𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐥𝐞𝐳𝐞𝐧

De bedenker van de kapsalon heeft geen jaren over het bedenken van het gerecht gedaan. Hij heeft geen boeken gelezen of online cursussen gevolgd over wat er wel en wat er niet in zou moeten. Nee, hij heeft een gerecht besteld. De snackbarhouder op de hoek wist zelfs geen naam voor het ding, maar is gewoon begonnen met het te verkopen. Het gevolg jaren later is: een wereldberoemd gerecht. De belangrijkste les hieruit is: doe niet te moeilijk en ga het gewoon doen!

𝐖𝐚𝐧𝐭 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐫𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐭𝐞 𝐥𝐞𝐳𝐞𝐧, 𝐤𝐨𝐦 𝐣𝐞 𝐞𝐫 𝐝𝐨𝐦𝐰𝐞𝐠 𝐧𝐢𝐞𝐭

Met studeren en weten over gezond eten was de kapsalon er nooit gekomen. De meeste mensen in mijn omgeving doen dat juist wel: zij verzamelen vooral kennis over eten en gezond eten. Daarom hoor ik zo vaak:

Mij hoef je écht niet meer te vertellen wat gezond eten is

Ik koop nooit kant- en klaar want ik maak alles zelf.

Ik haal elke dag heel gemakkelijk 200 gram groente en 2 stuks fruit per dag.”

En dan denken ze dat ze gezond eten.
Daar hebben ze over nagedacht, veel over gelezen.
En ze doen alleen wat ze gelezen hebben. Dat is jammer, want wat de maker van de kapsalon wél deed, dat laten zij na: ze toetsen niet in de praktijk of wat ze doen wel werkt.

𝐉𝐞 𝐳𝐚𝐥 𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐬𝐥𝐚𝐠 𝐦𝐨𝐞𝐭𝐞𝐧: 𝐧𝐞𝐭 𝐳𝐨𝐚𝐥𝐬 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐝𝐞𝐧𝐤𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐤𝐚𝐩𝐬𝐚𝐥𝐨𝐧

De praktijk wijst uit: ze blijven moe. Het resultaat dat ze willen – een gezond en fit lijf, genoeg energie – komt er gewoon niet. Het zou anders zijn als ze wel zouden willen bewegen, als ze wel nieuwe dingen zouden willen proberen. Want alleen maar weten of denken te weten wat gezond eten is en het daarbij laten; daarmee kom je niet tot meer energie.

𝐃𝐚𝐧 𝐳𝐮𝐥 𝐣𝐞 𝐦𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐞𝐢𝐝𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐰𝐢𝐣𝐧𝐭

Uiteindelijk als ik met ze aan het werk ga en ga kijken wat ze nu echt eten dan blijkt vaak dat hun ‘gezond eten’ een illusie is. Ze eten vaak niet veel gezonder dan een dagelijkse kapsalon. Als ik dit met ze bespreek dan zie ik een schrikreactie vaak gevolgd door: “Maar ik dacht écht dat ik goed bezig was.” Dit ene moment zorgt ervoor dat cliënten er echt voor gaan. Met nu wel het resultaat wat ze willen namelijk weer actief en energiek worden.

Dus durf jij de uitdaging aan om mij naar je eetpatroon te laten kijken? Meld je dan aan voor een gratis sessie. Dan trakteer ik je daarna op een gezonde kapsalon door mijzelf gemaakt!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: