Voedingsnieuws is geen voedingsadvies!

Voedingsnieuws is geen voedingsadvies!

Serieus! Meen je dit nou echt! Houd toch op zeg! Voeding en gezond eten. Wat wordt er veel over geschreven maar dit betekent niet dat wat geschreven wordt ook klopt! Ook ik kwam hier afgelopen week weer achter. Het begon allemaal met een artikel op www.nu.nl met de kop “Fruit is gezond, maar hou rekening met deze nadelen”. Ik vond het een bijzondere titel dus ik besloot om het gehele artikel te lezen. Tegen de tijd dat ik klaar was, kwam de stoom uit mijn oren en had ik er rode vlekken van gekregen.

Waarom? In het artikel wordt namelijk gezegd dat we op moeten passen met fruit eten omdat we anders teveel fructose (lees suiker) uit fruit binnen krijgen. Ook omdat we ook nog veel industrieel geproduceerde suiker binnen krijgen door het eten van bewerkte producten, zoals augurken, ketchup, soep, klant- en klaar sauzen en frisdrank. Dit soort producten staat namelijk bol van de suiker!

Maar als ik je nu vertel dat de gemiddelde Nederlander per dag 130 gram fruit eet en het advies  minimaal 200 tot 250 gram, vergelijkbaar met 2 stuks, is. Hoe groot is dan nu werkelijk de kans dat jij juist door fruit te eten teveel suikers binnen krijgt? Is de kans niet vele malen groter dat de kant-en klaarproducten van de voedingsmiddelenindustrie juist de grootste boosdoener zijn?

Maar hier wordt in het gehele artikel bijna niets meer over gezegd. Dit terwijl het algemeen bekend is dat juist klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid, energiegebrek maar ook bijvoorbeeld diabetes juist door dit type voeding komt. En niet door fruit!

Alles waar je het woordje “te” voorzet is nooit goed dus ook voor fruit. Maar als ik je één advies op je hart mag drukken aan het einde van deze week dan is het deze: ga alsjeblief minimaal 2 stuks fruit eten en ga het gebruik van bewerkte producten en/of kant-en klaar producten, net hoe je ze noemt, zoveel mogelijk afbouwen. Je zult zien als je dit gaat doen dat klachten zoals vermoeidheid, lusteloosheid en diabetes verminderen en uiteindelijk verdwijnen! Door dit te gaan doen, zul je zelf ervaren dat voedingsnieuws geen voedingsadvies is!

Heb je vragen door dit blog? Heb je last van vermoeidheid, lusteloosheid en gebrek aan energie? Wil je graag weten of dit door je voeding komt? Neem dan contact met mij op! Dit kan per e-mail via: info@puurmarina.nl of door mij te bellen op 06 – 28 32 00 68.

Alvast een mooi weekend gewenst!

Liefs Marina

PS: Nieuwsgierig geworden naar het artikel klik dan op volgende link: https://www.nu.nl/eten-en-drinken/6160853/fruit-is-gezond-maar-hou-rekening-met-deze-nadelen.html?redirect=1.

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: