Uhh, waarom doe ik dit ook alweer?!?!?

Uhh, waarom doe ik dit ook alweer?!?!?

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

“Uhh, waarom doe ik dit ook alweer?!?!” denk ik terwijl ik een harde rechtse van mijn fanatiek boksmaatje ontwijk! “Oké, focus! Anders is het zo meteen echt raak! Ik ga zo veel liever naar huis. Ben hier veel te moe voor!”

Dit heb ik vaak gedacht tijdens het boksen. Ik ben hiermee begonnen in de periode dat ik heel vermoeid was en echt weinig energie had. Waarom ga je dit dan in hemelsnaam doen, zul jij je afvragen. Ik was toen echt aan het zoeken hoe ik van die vervelende vermoeidheid en hangerigheid af kon komen. Ik was er namelijk helemaal klaar mee! Dus Ik dacht: bewegen! Ik wist dat ik boksen hartstikke leuk vond, ik had dit ooit eerder gedaan vandaar, dus dat ben ik toen gaan doen!

Maar iedere keer was het toch een strijd met mijzelf. Want na een hele dag werken, op een neer rijden tussen Venlo en Nijmegen, was de puf vaak op! Ik ben dan ook heel regelmatig met lood in mijn schoenen naar het boksen gereden.

“Zal ik mij afmelden voor vandaag? Of toch maar niet?”

 En als ik dan toch ging dan dacht ik altijd: “Hoop dat we het vandaag rustig aan doen’. Maar ja, als je mijn boksleraar een beetje kent dan weet je dat dit een vrij kansloze gedachte is.

Want de lessen waren alles behalve rustig. Het waren juist hele intensieve lessen. Lessen waar ik vaak aan het einde compleet uitgeteld op de grond lag te staren. En ook al was het goed om te sporten, het bracht niet de hoeveelheid energie terug waar ik op had gehoopt. Mijn zoektocht ging verder.

Het antwoord voor mij kwam aan het einde van één van de bokslessen. We kregen namelijk ook uitleg over gezonde voeding en gezond eten. Het was tijdens deze uitleggen dat bij mij het kwartje viel. Het was mijn voeding die mij moe en futloos maakte! Dit terwijl ik dacht door aardappelen, vlees en groente te eten en niet te snoepen ik goed en gezond aan het eten was. Niet dus! Voor mij was dit moment het begin van het laten verdwijnen van de vermoeidheid. Een vermoeidheid die ervoor zorgde dat ik mij door de dag heen moest slepen.

Ik ben toen alles over voeding gaan lezen, gaan proberen én gaan leren! Met iedere stap die ik zette, werd ik weer fitter en energieker. Ik ben weer die actieve en energieke vrouw geworden die genoeg energie heeft om de dagelijkse dingen weer te doen maar vooral ook om weer tijd te hebben voor leuke dingen zoals….boksen! Want, jawel ik boks nog steeds. Elke week ontwijk ik nog steeds de nodige klappen van mijn boksmaatjes. En ja, en ik lig nog regelmatig uitgeteld op de grond. Het verschil? Na een paar minuten sta ik weer fit en energiek op!

Wat ga jij doen om je weer fit en energiek te voelen? Durf jij het aan om met mij aan de slag te gaan? Ik ben benieuwd!

Heb een mooie dag vandaag!

Liefs Marina

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: