Om jou van je vermoeidheid af te helpen, waai ik met alle winden mee

Om jou van je vermoeidheid af te helpen, waai ik met alle winden mee

“Wat doe jij nou?!” Verschrikt en met hele grote ogen kijkt mijn deelnemer naar de hoeveelheid roomboter die ik zojuist in de pan heb gegooid. “Dat is toch helemaal niet gezond want vet is slecht”, roept ze uit. Ik snap haar reactie want die reactie kom ik natuurlijk veel vaker tegen en niet alleen als het, zoals in dit specifieke geval, om vet gaat.

𝐇𝐞𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚𝐚𝐠 𝐢𝐬 𝐦𝐨𝐫𝐠𝐞𝐧 𝐚𝐥𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐨𝐮𝐝

Er wordt ontzettend veel gezegd en geschreven over voeding. Dagelijks verschijnen er, al dan niet wetenschappelijk onderbouwd, vele artikelen hierover. Soms is het oude wijn in nieuwe zakken zullen we maar zeggen: niets nieuws. Maar soms komen onderzoekers met nieuwe inzichten die van mij vragen om anders naar voeding te kijken. Ook ik verander daarom wel eens van mening.

𝐃𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐰𝐚𝐚𝐢 𝐢𝐤 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐰𝐢𝐧𝐝 𝐦𝐞𝐞

Niet alle winden of zo. Nee, in tegendeel. Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik niet aan trends en diëten doe. Bij mij hoef je dus geen kilo’s blauwe bessen, boerenkool of spinazie naar binnen te werken. Maar ik kijk wel of mijn begeleidingstraject nog past bij het wetenschappelijk onderzoek dat beschikbaar komt. En ja, soms gaat het met de inzichten van dit soort onderzoeken razendsnel. Het is bijna vergelijkbaar met de huidige ontwikkelingen rondom ChatGPT. Wat vandaag nieuws is, is morgen alweer achterhaald. Dus dat jij dan ook de bomen door het spreekwoordelijke voedselbos niet meer ziet, snap ik heel goed. Maar eigenlijk hoef je dat ook niet want daar heb jij mij juist voor.

𝐙𝐨𝐝𝐚𝐭 𝐣𝐢𝐣 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐛𝐚𝐫𝐬𝐭𝐞𝐧𝐬𝐯𝐨𝐥 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐤𝐮𝐧𝐭 𝐳𝐢𝐭𝐭𝐞𝐧

Mijn taak is dat jij, die oververmoeide mama, die actieve mama wordt die weer met haar kinderen leuke dingen doet. Dat is voor mij de drijfveer om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in voeding en leefstijl. En ja, soms betekent dit dat ik jouw voedingsgrond op haar grondvesten laat schudden of het nu gaat om vet, zout of wat dan ook! Betekent dit dan dat eerdere adviezen slecht waren? Nee, helemaal niet maar de inzichten zijn gewoon veranderd omdat we meer te weten zijn gekomen. Deze nieuwe inzichten vragen om een verandering: een aanpassing van mijn coachingstraject. Juist door dit te doen kom jij met mijn hulp nog sneller bij jouw doel en dat is het allerbelangrijkste wat telt!

Dus mijn vraag aan jou is: bak jij in boter? Ik ben heel benieuwd!

Warme groet, Marina

Foto: Esther van Amerom

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: