Nooit meer moe

Nooit meer moe

“Maar wil jij nu écht zeggen dat je nóóit meer moe bent?”. Ze kijkt mij met grote hoopvolle ogen aan. Met een kleine speldenprik prik ik haar luchtballon door: “Jawel, ook ik ben echt nog wel eens moe. Maar anders. Anders dan een paar jaar geleden.” Licht teleurgesteld slaat ze haar ogen neer: “Maar ik dacht als ik dat…” en dan valt ze stil. Zwijgend kijkt ze naar buiten en zegt: “Ik wil gewoon van die immense vermoeidheid af en weer meedoen. Dat is toch niet teveel gevraagd.”

Nou, dat is lekker dan! Dacht jij dat ook toen je las dat ik ook nog regelmatig moe ben? Ik kan me voorstellen dat je je een beetje belazerd voelde… En ik maar zeggen dat ik je van dat uitgebluste oververmoeide gevoel kan afhelpen! Ja toch? En nu zeg ik dat ik zelf ook nog wel eens moe ben.

Ik was jou een paar jaar geleden, dus ik begrijp je reactie helemaal. Ik weet hoe het is als je al langere tijd het gevoel hebt dat jij je door de dagen heen moet slepen. Je energie al lang en breed op is terwijl je dag nog niet eens halverwege is. Laat staan je to-do list. Maar het vervelendste is nog wel dat je iedereen om je heen ziet overlopen van energie. Ik begrijp je zó ontzettend goed en daarom begrijp ik de teleurstelling van mijn cliënt ook zo goed. Daarom legde ik haar uit wat ik precies bedoel als ik zeg dat ik nog steeds wel eens moe ben.

Die eindeloze vermoeidheid ís op te lossen. Helemaal.  Wat blijft, is een ander soort moe zijn. De voldane moeheid van een dagje aan zee met je man en je kinderen. Heerlijk samen zwemmen, rennen en chillen en aan het einde van de dag rozig en loom naar huis wandelen. Of de vermoeidheid na een dagje Efteling. Van links naar rechts en van voor naar achteren het park door! Attractie in en attractie uit tot je bijna niet meer kunt van misselijkheid! Of gewoonweg thuis de hele middag spelletjes met elkaar spelen, net zo lang tot je er murw van bent geworden. Dit is de vermoeidheid die ik bedoelde en deze is zoveel leuker dan die je nu hebt.

Déze fijne moeheid krijg je van me cadeau. Als ervaringsdeskundige en orthomoleculair voedingscoach help ik jou om weer die actieve vrouw te worden die barst van de energie. De vrouw die voorop loopt in het pretpark of als laatste afscheid neemt van het strand. De vrouw die ook jij diep in je hart zo graag weer wilt zijn!

Mijn klant gaat het lukken, zeker weten. Als ik klaar ben met mijn uitleg zie ik dat haar ogen weer langzaam zijn begonnen met stralen. Ze schenkt mij zelfs een flauwe glimlach en zegt: “Oké, ik schrok al. Kun je mij dan uitleggen wat we precies gaan doen als ik met jou aan de slag ga?”. “Natuurlijk! Wil je nog een kopje thee?’.

Waar zou jij nou eens echt moe van willen worden? Laat je het hieronder weten? Ik ben benieuwd.

Liefs Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: