Met Kerstmis eet ik lekker alles รฉn mijn cliรซnten ook ๐Ÿ˜‰

Met Kerstmis eet ik lekker alles รฉn mijn cliรซnten ook ๐Ÿ˜‰

Het is al jaren vaste prik met Kerstmis: op Kerstavond zitten wij bij mijn schoonvader en gourmetten we de woonkamer blauw: ook ik doe vol enthousiasme mee. En terwijl mijn schoonzusje een zalige zalmcocktail in elkaar draait, maak ik met veel room en eieren de overheerlijkste toetjes. Op 1ste Kerstdag eten wij bij mijn ouders. Ik hoef niets te doen, behalve op een stoel te gaan zitten. Het is dan mijn moeder die de keuken ingaat en allerlei heerlijke dingen op tafel tovert. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik mijn liefde รฉn interesse in eten van haar heb. En eerlijk is eerlijk, ik verheug mij nu al enorm op al het lekkers wat gaat komen.

๐ƒ๐ž ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐ฃ๐ž๐ฌ, ๐ ๐ž๐ณ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ข๐ ๐ก๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง ๐ฅ๐ž๐ค๐ค๐ž๐ซ ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ค๐จ๐ฆ๐ญ ๐ž๐ซ๐š๐š๐ง

Sommige gewoontes zijn er om in ere te houden. Voor mij is Kerstmis een hele belangrijk: de lichtjes, de gezelligheid en het lekkere eten. En dan denk je waarschijnlijk: Maar Marina, jij eet toch bepaalde dingen niet. Hoe kun je dat dan eten met Kerst? Mijn antwoord is dan: je hoeft niet altijd alles te laten. Dat zou wat zijn zeg! Dat is niet te doen, jongens! Dit zou betekenen dat een nieuwe leefregel waar je juist energie van krijgt, zoals ik ze aan mijn cliรซnten leer, haast meer energie zou kosten om het vol te houden.

๐ƒ๐š๐ญ ๐ ๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐œ๐ฅ๐ข๐žฬˆ๐ง๐ญ๐ž๐ง ๐ญ๐จ๐œ๐ก ๐ฐ๐ž๐ฅ ๐ฐ๐š๐ญ ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฌ

Ik geef mijn cliรซnten altijd mee dat als je het merendeel van de tijd eet en leeft naar wat goed voor je is, je op waardevolle momenten, zoals Kerstmis, je daar best aan te buiten mag gaan. Het maakt het op de andere dagen zoveel gemakkelijker om te eten wat echt gezond is. Je zult mij daarom niet horen zeggen: dat je nooit meer iets lekkers mag. Zelfs dat je nooit meer de lekkere dingen mag waar je aan gewend was. Dat is simpelweg niet vol te houden en ik geloof ook niet dat dit je een blij mens maakt!

๐‡๐ž๐ฅ๐ž๐ฆ๐š๐š๐ฅ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ง๐จ๐๐ข๐  โ€“ ๐ง๐ž๐ž๐ฆ ๐ก๐ž๐ญ ๐ž๐ซ ๐ฃ๐ฎ๐ข๐ฌ๐ญ ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐ž๐ฏ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง!

Kies je momenten! Dat is wat ik tegen mijn cliรซnten zeg. Bijvoorbeeld Kerstmis want dat is voor mij echt zoโ€™n dierbaar moment. Ik laat dan zonder moeite mijn eetpatroon los. Dus wat staat er bij mij met Kerstmis op het menu? Ja, voor Kerstavond weet ik het: de overheerlijke zalmcocktail van mijn schoonzus, een uitgebreide gourmet met veel vlees, romige sausjes en een toetje. Ik kan je nu al verklappen dat ik ons kerstmenu afsluit met een overheerlijke, en natuurlijk allebei zelfgemaakte, appelcrumbe met kaneelroomijs.

๐ƒ๐ฎ๐ฌ ๐ข๐ค ๐žฬ๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ๐ง ๐œ๐ฅ๐ข๐žฬˆ๐ง๐ญ๐ž๐ง ๐ž๐ญ๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ฐ๐จ๐จ๐ง ๐ฆ๐ž๐ญ ๐๐ž ๐ฉ๐จ๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž

Mijn moeder maakt het mij iets moeilijker dit jaar: zij houdt angstvallig geheim wat het hoofdgerecht is, behalve de tiramisu met kersen waarvan ik weet dat die รฉcht verrukkelijk is en normaal nooit in mijn dagmenu zou staan. Maar wat het ook gaat worden, een ding weet ik zeker: ik ga het eten want met Kerstmis mag dit gewoon.

Nu ben ik heel nieuwsgierig: wat ga jij eten met Kerstmis? Laat je mij het weten?

Hele fijne kerstdagen en eet smakelijk alvast!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: