Met jouw moeheid gaat het net als met mijn administratie

Met jouw moeheid gaat het net als met mijn administratie

Met het schaamrood op mijn wangen kijk ik naar de map van mijn praktijkadministratie: een totale puinhoop. Hoe heeft mij dit kunnen gebeuren? Ik weet hoe ik dit moet doen, ik ben verdorie bedrijfseconoom. Maar ik weet het wel: dit was zo’n geval van “bij de loodgieter lekt het dak”. Het was een doorn in mijn oog. Een hoofdpijndossier waar ik maar niet aan toe kwam. Niet – zoals een paar jaar geleden – omdat ik er te moe voor was, maar juist omdat ik weer de energie heb om heel veel leuke dingen te doen: een HBO-opleiding, mijn bedrijf opbouwen en een verbouwing met mijn lief.

Het lukte me niet meer

Maar mijn administratie: daar kwam ik niet meer aan toe. De papieren bleven zich letterlijk opstapelen, niet alleen in de kast maar vooral in mijn hoofd. Ik bleef er over piekeren en met het verstrijken van de tijd werd de chaos in de kast en in mijn hoofd groter en groter. Net zoals jouw vermoeidheid maar blijft groeien en steeds groter wordt. Je blijft erover piekeren: waar komt die moeheid toch vandaan? Hoe zorg ik dat ik alle ballen in de lucht kan blijven houden? Hoe kom ik hier vanaf? Kom ik er überhaupt ooit nog vanaf?

Alles stapelde zich op

Niet alleen stapelen deze vragen zich in je hoofd steeds meer op, maar ook letterlijk stapelt zich van alles op. Thuis blijven steeds meer dingen liggen, zoals de strijkwas, het schoonmaken van je huis en – net als bij mij nu – je administratie. Je weet dat je er iets mee moet want je vermoeidheid gaat niet meer vanzelf over. En die stapels gaan niet vanzelf weg… Je voelt echt wel dat je moet ingrijpen. Zo doorgaan leidt alleen maar tot meer stress en stapels. Maar toch zet je de eerste stap niet. Net zoals ik maandenlang mijn administratie voor me uit schoof. Ik wist dat ik er iets aan moest gaan doen en toch lukte het mij zelf niet.

Tot het moment dat ik wel hulp móest vragen

Weet je wat mij geholpen heeft? Er was een punt dat ik mij realiseerde dat als ik niets zou doen, die administratieve chaos mij meer zou gaan kosten dan dat het mij opleverde. In mijn geval letterlijk harde euro’s: ik krijg hier boetes voor, ik betaal mijn rekeningen veel te laat en het kost mij mijn nachtrust en dus ook mijn gezondheid! Dat was voor mij het moment om te zeggen: “stop, het is genoeg! Ik ben er klaar mee”.
Maar ik kon het niet alleen, ik had hulp nodig.
Op het moment dat ik me dat realiseerde, heb ik hulp gevraagd en gekregen. Net zoals mijn klanten op enig moment mijn hulp zoeken. Gelukkig, want of het nu mijn puinhoop van een administratie is of jouw hondsmoeheid: voor beiden is een oplossing!

Wat een opluchting!

En jongens, wat ben ik blij dat ik hulp heb gevraagd. Want als ik nu naar mijn administratie kijk, dan zie ik een opgeruimde en geordende administratiemap, urenregistratie, km-registratie, bankboeken: alles is bij!
Ik weet weer wat mijn omzet en kosten zijn. En nog belangrijker: wat er onder aan de streep staat. Eindelijk is het weer op orde. Man, wat geeft mij dit een rust zeg! Ik kan weer verder!

Vind je energie weer terug

En net als ik de structuur in mijn administratie en mijn rust terugvond, kun jij je energie weer terugvinden. Want wat kost jou je vermoeidheid? Wat doe jij niet meer omdat je zo ontzettend moe bent?
Nee, dat is misschien niet uit te drukken in harde euro’s zoals in mijn geval, maar het kost jou iets wat nog meer waard is. Het kost je juist de mooie én waardevolle momenten van het leven: de kostbare momenten met je man, het spelletjes doen met je kinderen of gewoon een bakje koffie doen met je vriendin. De verbinding met de mensen om je heen, dát is wat het jou kost. En allemaal door die zware deken van vermoeidheid die ervoor zorgt dat jij je leven vanaf de zijlijn leeft.

Vraag hulp!

Mag jouw totale gebrek aan energie je dit allemaal blijven kosten? Ik denk dat je vermoeidheid je al meer gekost heeft dan je wilt, ja toch? Dan sta je op het punt waar ik stond toen ik hulp inriep voor mijn administratie. Dit bleek de eerste stap te zijn naar de opluchting die ik nu voel.
Zet jouw eerste stap door met mij te bellen op 06 – 28 32 00 68 voor een oriënterend gesprek. Kijken we samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij weer die actieve en energieke vrouw wordt die je eigenlijk bent!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: