Met de eerste tonen van haar liedje brengt ze mij terug naar de bergen

Met de eerste tonen van haar liedje brengt ze mij terug naar de bergen

De wind glijdt langs mijn gezicht, langzaam neemt de snelheid van de motor toe. Voor de zekerheid pak ik het middel van mijn man vast en weg zijn we! Op de achtergrond klinken de eerste tonen van This is the life van Amy Mcdonald. Terwijl de motor en de muziek versnellen, kijk ik om mij heen. Ik zie prachtige bergen, spiegelende meren en voorbijdrijvende wolken: man, dit is inderdaad: This is the life!

𝐀𝐥𝐬 𝐀𝐦𝐲 𝐛𝐞𝐠𝐢𝐧𝐭 𝐭𝐞 𝐳𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐧 𝐳𝐢𝐭 𝐢𝐤 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐭𝐨𝐫

Bij ons hoort bij iedere vakantie een speciaal liedje. In de zomer van 2008 was het Amy Mcdonald met This is the life. Wij waren toen nog met zijn tweeën, mijn man en ik. Onze zoon was toen nog toekomstmuziek. Op de motor weg: zo vulde wij onze vakantie in. Samen uren rondcruisen door, in dat jaar, de bergen van Zwitserland. Een muziekje op de achtergrond, genieten van een prachtige omgeving en natuurlijk: een heerlijk hapje en drankje. Het is tenslotte vakantie 😉. Voor mij het ultieme gevoel dat ik leefde! Niemand of niets kon mij ook maar iets maken. Ik barstte van de energie en levenslust. Toen nog niet wetende dat de daarop volgende jaren mijn wereld niet groter zou zijn dan de vier muren van mijn woonkamer of slaapkamer.

𝐓𝐨𝐞𝐧 𝐤𝐨𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐦𝐚𝐧𝐝 𝐨𝐟 𝐧𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐦𝐢𝐣 𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧: 𝐛𝐞𝐡𝐚𝐥𝐯𝐞 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐞𝐢𝐝𝐡𝐞𝐢𝐝

Natuurlijk was ik ook toen wel eens een keertje moe. Gewoon omdat ik te druk was geweest. Tot het moment dat ik merkte dat de vermoeidheid niet meer weg ging na een avond vroeg naar bed. De vermoeidheid werd steeds erger: tot het moment dat mijn enige uitje in de week het middagdutje op de zondagmiddag was. Een groter contrast met genietend op de motor door de bergen, was er niet. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit niet de manier was waarop ik oud wilde worden. Mijn zoektocht begon.

𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐢𝐤 𝐯𝐨𝐧𝐝 𝐝𝐞 𝐬𝐥𝐞𝐮𝐭𝐞𝐥 𝐞𝐧 𝐧𝐮 𝐥𝐞𝐞𝐟 𝐢𝐤 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐢𝐭!

Gelukkig heb ik uiteindelijk de sleutel gevonden en nu leef ik mijn leven weer zoals ik wil! Ik heb de energie om voluit te leven.

Sinds de geboorte van onze zoon zit ik nooit meer achter op de motor. Deze liefde is vervangen door autorijden. Dus je begrijpt dat iedere keer als ik in de auto zit, naar bijvoorbeeld mijn opleiding in Friesland, en ik hoor de eerste tonen weer van This is the Life ik weer terug in Zwitserse bergen ben. De wind weer langs mijn helm voel gaan en de motor hoor brullen onder mij. Het is dit gevoel dat ervoor zorgt dat ik rechtop ga zitten en de auto net nog een extra spuit gas geef!

Aan welk liedje heb jij je mooiste vakantieherinnering? Ik ben benieuwd!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: