Lieve schat, ga alsjeblieft eten!

Lieve schat, ga alsjeblieft eten!

Hoe dan? Echt, serieus? Meen je dit nou echt? Dit kan niet waar zijn! Met stijgende verbazing lees ik verder en ja, de volgende bladzijde is precies hetzelfde. Nee, ja, nou snap ik wel waarom zij zich zo ontzettend moe en neerslachtig voelt: daar is in ieder geval geen twijfel meer over mogelijk.

๐€๐ฅ๐ฌ ๐ข๐ค ๐ž๐ซ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ค๐ข๐ฃ๐ค ๐๐š๐ง ๐ค๐ซ๐ข๐ฃ๐  ๐ข๐ค ๐š๐ฅ ๐ก๐จ๐ง๐ ๐ž๐ซ

Je vraagt je misschien af: Marina, wat ben je aan het doen? Ik ben een voedingsdagboekje van een nieuwe cliรซnt aan het doornemen. Als je namelijk bij mij een traject start dan wil ik altijd weten wat jij zo al op een dag eet en drinkt. Want de enige manier voor je lijf om aan energie te komen, je voelt hem al aankomen, is uit je eten en drinken. Je lijf heeft geen andere mogelijkheden. Dus je begrijpt het waarschijnlijk al: als ik zie wat een cliรซnt eet en drinkt dan kan ik zo al aanwijzen waar het qua energie mis gaat. En zo ook bij deze cliรซnt.

๐•๐š๐ง ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ž๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐›๐ฅ๐š๐๐ฃ๐ž ๐ฌ๐ฅ๐š ๐ž๐ง ๐ž๐ž๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐๐ฐ๐š๐š๐ฅ๐๐ž ๐ฐ๐จ๐ซ๐ญ๐ž๐ฅ ๐ค๐ซ๐ข๐ฃ๐  ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐žฬ๐œ๐ก๐ญ ๐ ๐ž๐ž๐ง ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž

Nu, heb ik de afgelopen tijd de nodige boekjes gezien: ik schrik niet zo snel ergens meer van. Bijna iedere vrouw die bij mij een voedingsdagboek bijhoudt, eet te weinig. Vaak uit angst om te veel te eten (en aan te komen).
Maar deze klant spant wel de kroon. Want bij het doornemen van haar boekje ging ik van een stijgende verbazing naar zorgen. Jeetje, wat eet zij weinig, echt weinig! Ik zie zwart op wit voor mij staan waardoor zij veranderd is van een actieve jonge vrouw naar het vermoeide grijze muisje die een paar dagen eerder voor mij zat. Dit is echt te weinig!

๐ƒ๐ฎ๐ฌ ๐๐š๐ฆ๐ž๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž๐๐ž๐ซ๐ฅ๐š๐ง๐, ๐ ๐š ๐š๐ฅ๐ฌ๐ฃ๐ž๐›๐ฅ๐ข๐ž๐Ÿ ๐ž๐ญ๐ž๐ง!

Als ik haar dit een paar dagen later voorleg, schrikt ze hiervan: hoezo te weinig? Ik eet toch gezond! Ja, er zit inderdaad groente, fruit, eieren, vis etc. in. Maar gezond eten en voldoende energie hebben gaat over twee dingen: gezond eten รฉn hoeveel je eet! En minder is in dit geval echt niet meer, laat ik daar heel duidelijk in zijn. Dus mijn cliรซnt ging naar huis met de opdracht: verdubbel alle porties. Dit was voor haar het moment waarop ze dacht: Marina, ik plak je achter het behang! Maar als jij het zegt dan zal het wel zo zijn.

๐„๐ง ๐ง๐ž๐ž, ๐ฃ๐ž ๐ค๐จ๐ฆ๐ญ ๐๐š๐ง ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฆ๐ž๐ญ๐ž๐ž๐ง ๐ค๐ข๐ฅ๐จโ€™๐ฌ ๐š๐š๐ง: ๐ซ๐ž๐ฅ๐š๐ฑ!

Ze is met frisse tegenzin aan de slag gegaan. Een paar weken lang was het heel erg stil. Tot het moment dat een Whatsappberichtje op plopte met de tekst: โ€œWat mag ik VEEL eten zeg: het komt mij de oren uit. Maar ik heb inderdaad geen honger. Ik begin mij zelfs beter te voelen! Ze was hier dolblij mee en ik natuurlijk ook!

Nogmaals: ze is niet de enige.
Sterker nog: grote kans dat jij ook eigenlijk te weinig binnenkrijgt.

En dan zeg ik ook tegen jou: lieve schat, ga alsjeblieft รฉten! Niet zomaar handenvol koekjes en chocolaatjes natuurlijk, maar de goede dingen in de juiste hoeveelheden. Want daar krijg je energie van.

๐ƒ๐ฎ๐ซ๐Ÿ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ฃ๐ž ๐ž๐ž๐ญ๐ฉ๐š๐ญ๐ซ๐จ๐จ๐ง ๐š๐š๐ง ๐ฆ๐ข๐ฃ ๐ญ๐ž ๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง?

Weten wat die goede dingen รฉn juiste hoeveelheden dan zijn? Boek dan via Gratis sessie – PuurMarina een gratis sessie dan kijk ik met je mee.

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: