Jouw vermoeidheid oplossen, is voor mij een avontuur

Jouw vermoeidheid oplossen, is voor mij een avontuur

โ€œHo, stop! Niet verder naar binnen! Trek eerst al je vieze kleren en laarzen maar eens uit! Ik pak ondertussen wel schone kleren voor je.โ€

๐ˆ๐ค ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐Ÿ ๐๐จ๐๐ž ๐๐ข๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐จ๐ฉ

Ik hoor het mijn moeder of ons mam, nog roepen alsof het gisteren was. Ik was een buitenkind, zoals ze nu zeggen. Altijd buiten en altijd aan het rondstruinen door de weilanden, de sloten, dode dieren begraven รฉn ook weer opgraven. De natuur ontdekken. Soms alleen maar vaak met een vriendinnetje van de lagere school. Urenlang samen op avontuur. Als ik dan terugkwam zat ik van kop tot teen onder het vuil en de modder. Het is dan ook niet vreemd dat mijn moeder mij niet verder liet komen dan onze berging. Je zal zoโ€™n smeerkees in je keuken hebben staan ๐Ÿ˜‰.

๐ˆ๐ค ๐ฐ๐š๐ฌ ๐š๐ฅ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐š๐ฅ ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ฌ๐ ๐ข๐ž๐ซ๐ข๐ง๐  ๐ง๐š๐š๐ซ ๐๐ž ๐ง๐š๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ

Het heeft mij van kleins af altijd al gefascineerd hoe de natuur werkt. Ze heeft niets nodig en regelt zichzelf. Toch staat niets hierin op zichzelf want alles, van de bomen tot insecten tot schimmels en bacteriรซn, hangt met elkaar samen. Door รฉรฉn ding, bijvoorbeeld de bijen, weg te halen verstoor je het geheel en lopen er dingen mis bijvoorbeeld geen vruchten aan de bomen.

๐„๐ง ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ก๐จ๐ž ๐จ๐ง๐ฌ ๐ฅ๐ข๐ฃ๐Ÿ ๐ง๐ฎ ๐ฉ๐ซ๐ž๐œ๐ข๐ž๐ฌ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ญ ๐ฐ๐š๐ง๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ญ๐ฌ ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ญ ๐จ๐ฉ ๐ณ๐ข๐œ๐ก๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ

Ons lichaam werkt precies hetzelfde, ook hier staat niets op zichzelf. Wanneer je iets weghaalt of iets doet wat niet goed is voor je lijf, gebeurt precies hetzelfde. Je verstoort het geheel en er ontstaat gedoe zoals jouw vermoeidheid en totaal gebrek aan energie. Je kunt het vergelijken met het opladen van je telefoon. Als je dit wilt doen, is het wel heel handig om de stekker van je oplader goed in het stopcontact te doen. Duw je deze er maar half in dan laadt je telefoon niet op. Het gevolg: je raadt het al: een lege telefoon. Je doet namelijk iets wat niet goed is voor jouw telefoon. Het is precies hetzelfde voor je lichaam. En ja, ik weet heel goed dat het lamlendige gevoel, je gebrek aan energie je enorm frustreert maar het is een signaal van je lijf. Het zegt tegen je: โ€œHallo, help mij even want hier gaat iets niet goed!โ€.

๐ƒ๐ฎ๐ฌ ๐จ๐จ๐ค ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฆ๐จ๐ž๐ข๐๐ก๐ž๐ข๐ ๐ง๐ข๐ž๐ญ

Het is een heel avontuur om erachter te komen wรกt er dan niet goed gaat. Welk element uit dat samenhangende geheel dat jouw lichaam is, ontbreekt of ontregeld is. Want moeheid en futloosheid kan een hoop oorzaken hebben. Pas als je die oorzaak weet, kun je gericht gaan herstellen wat er uit balans geraakt is.
Dat verzin je natuurlijk niet zomaar zelf. Dat is waar ik om de hoek kom kijken en kan helpen. Ik vind het ontzettend interessant om te weten te komen, te ontdekken, wat dat โ€œietsโ€ is. Het is voor mij, net als vroeger, op avontuur gaan. Alleen nu met een doel: het antwoord vinden waarom jij je zo futloos en moe voelt. Het grote voordeel voor mij: ik krijg er geen moddervoeten van.

๐†๐š ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฆ๐ข๐ฃ ๐จ๐ฉ ๐š๐ฏ๐จ๐ง๐ญ๐ฎ๐ฎ๐ซ!

Als ik eenmaal gevonden heb wat er precies aan schort, dan is het verder simpel. Voor mij althans; dan hoef ik jou alleen nog te coachen om te doen wat nodig is om de balans te herstellen. Meestal is dat door iets aan te passen in wat je eet, of hoe vaak je beweegt. Of door je te helpen te ontspannen en beter te slapen.
Het resultaat? Ik hou mijn voeten droog, maar jรญj kunt weer heerlijk met je gezin door de modder banjeren als je daar zin in hebt. Of hele dagen naar een pretpark of โ€™s avonds na een dag werken een wijntje drinken met je vriendinnen.

๐ƒ๐ฎ๐ซ๐Ÿ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ก๐ž๐ญ ๐š๐š๐ง?

Zin om zelf weer door weer en wind te kunnen struinen? Of samen met de kinderen weer op avontuur te gaan? Neem dan contact met mij op via info@puurmarina.nl of bel mij op 06 โ€“ 28 32 00 68. Dan pak ik alvast mijn laarzen en mijn jas.

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: