Jouw pleister maakt je helemaal niet fitter maar juist alleen nog vermoeider

Jouw pleister maakt je helemaal niet fitter maar juist alleen nog vermoeider

Plots schrik je op uit je gedachten. Je kijkt naar je scherm en realiseert je dat je al een tijdje naar een knipperende cursor zit te staren. Poeh, je bent echt even leeg, de puf is er echt uit. Vermoeid kijk je naar de klok. Hoe laat is het eigenlijk? Bijna 16.00 uur. Oh, maar dat verklaart alles. Het is gewoon je middagdip dus tijd voor een stevige bak koffie met iets lekkers erbij. Daarna heb je weer volop energie om nog verder aan de slag te gaan. Kordaat schuif jij je stoel naar achter en gaat op weg naar de koffie- en snoepautomaat.

𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐩𝐥𝐞𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐩 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐰𝐨𝐧𝐝

Iedere dag was bij mij om 16.00 uur de energie er helemaal uit. Mijn energie was op terwijl mijn dag nog in volle gang was. Ik moest namelijk nog mijn zoon ophalen bij het kinderdagverblijf, koken, opruimen en mijn werk afmaken dat eerder, vanwege mijn gebrek aan energie, was blijven liggen. Om meer energie te krijgen, ging ik standaard om 16.00 uur aan een grote cappuccino en een muffin of een grote koek. Op de valreep van de werkdag nog een stevige dosis energie voor de laatste loodjes. Mijn aanpak om mijn vermoeidheid te tackelen, noem het mijn pleister op de eeuwigdurende vermoeidheidswond. Wist ik veel….

𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐞𝐢𝐝𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐰𝐞𝐫𝐝 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐞𝐫𝐠𝐞𝐫 𝐞𝐧 𝐞𝐫𝐠𝐞𝐫

Ondertussen weet ik beter. Mijn geliefde 4-uurtje zorgde ervoor dat mijn vermoeidheid juist erger werd dan hij al was. Het bracht mij voor even de benodigde energie om mijn lange to-do-lijst af te werken. Maar die energie was van korte duur en als hij eenmaal weg was, stortte ik nog harder naar beneden. Iets wat jij bij jezelf ook merkt, want ja, die kop koffie, met het lekkers erbij natuurlijk, zorgt ervoor dat jij het gevoel hebt weer over voldoende energie te beschikken. Dat is ook zo – voor een uurtje. Maar als je daarna aan je volgende taak begint of in de auto zit op weg naar het kinderdagverblijf, stort je pas écht in. En dat komt juist door die muffin en die koffie.

𝐍𝐞𝐭 𝐳𝐨𝐚𝐥𝐬 𝐛𝐢𝐣 𝐣𝐨𝐮 𝐧𝐮 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐯𝐚𝐥 𝐢𝐬

En natuurlijk, kan ik je nu uitleggen wat die koffie met lekkers met je lijf doet. Waarom jij je voor even weer fit en energiek voelt. Maar waar het om gaat is dat je pleister niet werkt.
Ik zie bij al mijn cliënten terug dat zij de oplossing zoeken in cafeïne en suikers. De reden: het geef je weer energie maar het is niet de energie die je wilt én die je nodig hebt. Hij helpt even maar stort je daarna in een dieper dal van moeheid.
Dus stop alsjeblieft met het gebruiken van deze pleister. En ja, ook al denk je nu dat dit niet kan, dat kan écht. Geloof mij, want been there done that.

𝐆𝐞𝐞𝐧 𝐩𝐥𝐞𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐤𝐢𝐞𝐬 𝐞𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐣𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭

Maar wat moet je dan wel doen, hoor ik je nu denken. En daar kom ik om de bocht. Ik weet als geen ander hoe je de pleister die je nu gebruikt in de verbandtrommel kunt laten. In plaats van een pleister reik ik je een ‘medicijn’ aan dat echt helpt tegen je moeheid. En dat woord ‘medicijn’ staat tussen aanhalingstekens hè – het zit ‘m niet in pilletjes maar gewoon in je dagelijkse doen en laten. Dáár vinden we de genezing voor jouw wond, jouw moeheid. En als je het weet, blijkt het super simpel te zijn.

Wil jij eindelijk de verbandtrommel in de lade laten staan? Neem dan contact met mij via 06 – 28 32 00 68 op voor een gratis energie-call. We kijken samen hoe we jouw energie weer kunnen laten bruisen.

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: