Je koopt je rust door te zeggen dat ze mogen gamen

Je koopt je rust door te zeggen dat ze mogen gamen

“Jongens, jullie mogen wel even op jullie scherm.” De kinderen kijken je verrast aan en zeggen: “Ja, maar we zouden toch…”. Voordat ze hun zin af kunnen maken heb je ze al onderbroken: “Ja, dat weet ik maar ga nu toch maar even gamen”. Nadat de eerste verbazing weg is, rennen ze als een speer de trap op. Heel even heb je een moment van opluchting: rust, even rust. Maar dit gevoel is slechts van korte duur en je laat jezelf teleurgesteld op een stoel zakken. Je had je in de kerstvakantie zo voorgenomen dat je dit niet meer zou doen. En toch gebeurt dit weer… Je baalt, en nog wel het meest van jezelf.

Jij bent nu alweer moe
Man, zoals jij je nu voelt, dat gevoel kan ik mij nog zo goed voor de geest halen. Zo ging het een paar jaar geleden bij mij thuis ook. Gamen, het was voor mij dé oplossing voor een moment van rust. Ook al had ik mij nog zo voorgenomen dat dit niet meer zou gebeuren. Altijd maar weer die ellendige vermoeidheid. Terwijl de vakantie zo ontzettend leuk was! Jullie hebben echt genoten. Uren hebben jullie samen doorgebracht, schaatsend, aan de keukentafel spelletjes spelend om daarna heerlijk met elkaar op de bank te hangen en te kletsen over van alles of niets of een filmpje kijken. Het is echt heerlijk geweest! Ja, je had zelfs het idee dat jij je fitte en energieke zelf weer was geworden. En dit keer zou je het vasthouden, nam je je voor. Net zoals ik dat toen ook deed, niet wetende dat ik echt iets moest veranderen om mij zo te blijven voelen.

Je wilt de moeder zijn die je tijdens de vakantie was
Nu, een paar weken verder, is het weer precies hetzelfde als voor je vakantie. Je hoort jezelf weer zeggen dan ze wel even extra op hun scherm mogen. Je ziet aan je kinderen dat ze hier in eerste instantie ook verrast door zijn om zich daarna heel snel uit de voeten te maken. En jij? Jij bent boos en teleurgesteld in jezelf. Iedere keer weer denk je dat jij weer fit en energiek bent én dat dit ook zo blijft. Maar ook deze keer is het weer ingezakt. Je begrijpt gewoon niet waarom dit is, maar één ding weet je zeker: dit is echt niet meer wat je wilt. Je wilt die mama zijn die je tijdens de kerstvakantie was! Maar hoe dan?

Je kúnt altijd die vakantiemama zijn
Hoe? Door op zoek te gaan naar de echte oorzaak van jouw vermoeidheid in plaats van je iets voor te nemen. Alleen je voornemen is niet genoeg. Echt, ik kan het weten want ik heb mij toen wel 100 keer, nee ik denk wel 1000 keer dit voorgenomen. Dus daarom nodig ik je uit om samen te ontdekken hoe je wel die mama van de kerstvakantie kunt zijn, het hele jaar door? Mail mij gewoon even via info@puurmarina.nl of bel mij op 06 – 28 32 00 68 dan plannen wij samen een moment in om hierover te sparren.

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: