Je eet niet zo gezond als je denkt (en daarom ben je moe)

Je eet niet zo gezond als je denkt (en daarom ben je moe)

“Ja, maar ik eet echt gezond hoor! Echt waar!“, terwijl ze dit zegt, knikt ze heftig. Coaching van mij heeft ze niet nodig, want ze weet dat ik dan naar haar voedingspatroon ga kijken. En ze eet al gezond. Regelmatig hoor én zie ik dit bij mijn cliënten. En ik begrijp deze reactie heel goed want ook ik at gezond, dat wist ik zeker. Mijn vermoeidheid kon daarom gewoon niet aan mijn eten liggen. Nee, ik wist het zeker, het moest ergens anders liggen en daarom zocht ik ook de oplossing steeds ergens anders. Man, wat had ik het bij het verkeerde eind.

Mijn daghap

Ik kan mij dat ene moment waarin ik vertelde wat ik dagelijks at nog goed herinneren: als ontbijt een kom yoghurt met cruesli en wat fruit, een broodje gezond als lunch: zo eentje met ham, kaas, komkommer, tomaat, sla en een dressing. En als avondeten aardappelen, vlees en groente of iets van spaghetti met een zelfgemaakte tomatensaus. En nee, ik eet geen chips en snoep en ik drink geen frisdrank maar wel water! “Yep, een mooi gezond eetpatroon,” zei ik trots. Helemaal niets mis mee. Maar die vermoeidsklachten, nee die wilden maar niet verdwijnen. Sterker nog: ze werden alleen maar erger.

Als sneeuw voor de zon

Wat ik toen at, dat eten mijn cliënten nu ook. Een eetpatroon dat bestaat uit brood, yoghurt en genoeg groente en fruit (al komen ze niet elke dag aan de twee ons groente en twee stuks fruit). Mijn cliënten hebben nog iets gemeen, hetzelfde wat ik destijds had: vermoeidheid en een gebrek aan energie! Ook bij hen zie ik dezelfde verbazing en ongeloof als bij mij toen, als ik ze vertel dat ze zichzelf moe eten. Dat dit voedingspatroon voor hen níet gezond is. En ook bij hen zie ik bij iedere aanpassing van hun eten de vermoeidheidsklachten steeds meer verdwijnen. Totdat ik uiteindelijk weer die actieve en energieke vrouw voor mij heb zitten die dan opnieuw met volle overtuiging zegt: “Ja, maar ik eet echt gezond hoor! En in plaats van mijn cliënt ben ik nu diegene die dit heftig knikkend bevestigt.

Wil jij weten of je voeding misschien tóch de oorzaak is van je vermoeidheid en totale gebrek aan energie? Neem dan contact met mij op door een mail te sturen naar: info@puurmarina.nl of 06 – 28 32 00 68 . Dan maken we een afspraak en kijken we op een nieuwe manier naar jouw voedingspatroon, zodat je jezelf weer fit kunt gaan eten.

Liefs Marina

Foto: Photo by Leilani Angel on Unsplash

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: