Weer verder na een zwangerschapsverlies

Je verzuipt in al je vragen
“Mevrouw, snap al uw vragen maar ik kan ze niet beantwoorden. Vroege miskramen komen nu eenmaal voor. Het spijt mij, maar u zult het een plek moeten gaan geven.” Je huisarts kijkt je indringend aan terwijl jij je best doet om niet te gaan huilen. “Kan ik verder nog iets voor u doen?” Met moeite krijg je de zin eruit: “Nee, dat hoeft niet, dank u wel dokter.” Je staat op en loopt de spreekkamer uit, direct naar je auto. Eenmaal in de auto barst je in snikken uit. Waarom ik? Waarom ging het bij mij mis? Je verzuipt in al je vragen.

 Je moet verder!
“Lieve schat, je moet het echt gaan loslaten. Ik zei het gisteren nog tegen je vader: je blijft er nu wel in hangen, hoor.” Je moeder kijkt je liefdevol aan en legt haar hand op die van jou. “Misschien moet je anders hulp gaan zoeken?” Je weet: ze bedoelt het echt goed. Maar ze begrijpt gewoon niet hoe het is nu je je kindje verloren bent. Je voelt je zo verdrietig en alleen. Niemand lijkt je gevoelens te begrijpen en roept maar dat je door verder moet.

 Jij wantrouwt je lijf
“Je moet wel naar buiten komen. Anders kom ik je halen, hoor!” roept je vriendin. Terwijl jij je uitkleedt om een jurkje te passen, valt je oog op het lichaam in de spiegel: jouw lichaam. Maar zo voelt het niet meer sinds jij je kindje hebt verloren. Je staart naar je spiegelbeeld terwijl jij je afvraagt: wat klopt er bij mij niet? Terwijl jij in je gedachten verzonken bent, wordt zachtjes het gordijn opzij geschoven. “En ben je al klaar?” Je vriendin ziet in een oogopslag je waterige ogen. Ze komt het pashokje binnen en slaat troostend haar armen om je heen. “Ik weet het, dit voelt echt ellendig maar het komt goed.” Maar jij twijfelt. Hoe kun je er nou ooit op vertrouwen dat je lijf je niet weer in de steek laat.

Seks? Je durft niet meer
Je staat op de badkamer je tanden te poetsen als je man binnenkomt. Hij slaat zijn armen om je heen en kust je in je nek. Jij weet in ieder geval waar hij zin in heeft. Maar jij moet er niet aan denken. Je maakt zijn armen los en zegt dat je snel nog beneden iets moet pakken. Je blijft net zo lang beneden totdat je zeker weet dat hij slaapt. Eenmaal op jullie slaapkamer zie je inderdaad: hij slaapt. Je strijkt liefdevol over zijn wang. Ooit heb je zo genoten van het idee dat jullie samen een kindje gingen maken. Maar nu ben je juist bang om zwanger te worden, want dan kan het opnieuw misgaan: een ondraaglijke gedachte. 

Zo komt dat mooie gezin er nooit…
“Nee, wat mij betreft wachten we nog even met zwanger worden.” Je beste vrienden kijken je verbaasd aan. Je man reageert als door een wesp gestoken “Hoezo, we? Ik zou het weer heel graag proberen maar jij wilt niet!” Het wordt ijzig stil in de kamer en de spanning is te snijden. Nee, van een gezellige avond is geen sprake meer. Jij weet: er moet echt iets veranderen als jij ooit die moeder wilt worden van het gezin waar je van droomt.

Hoe zou het voor je zijn als…

Het coachingstraject

Het is allemaal echt mogelijk wanneer jij het coachingstraject “Weer verder na een zwangerschapsverlies” volgt. Dit 1 op 1 traject kun je bij mij live of online doen. Het bestaat uit 8 individuele gesprekken, 2 telefonische gesprekken, een mooie herinnering aan je kindje en een kookboek.

En vraag je je nu af wat die dingen met elkaar te maken hebben? Daar kom je in het traject achter, want al deze dingen zijn nodig om emotioneel én fysiek een nieuwe start te maken!

Aan het einde van dit traject:

Investering in jezelf!

De investering voor het traject is € 1.197,-. Betaling in termijnen is ook mogelijk (3 termijnen à € 399,-). Wanneer je besloten hebt dat je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, schrijf je dan nu in!

Veel gestelde vragen:

Dit is heel persoonlijk maar gemiddeld duurt het gehele traject tussen de 24 – 26 weken.

Nee, dit traject wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Maar veel werkgevers zijn bereid te investeren in een goede gezondheid van hun medewerkers. Check bij je werkgever naar de mogelijkheden.

De investering is exclusief onderzoeken en supplementen. Dit omdat de adviezen en aanvullingen volledig op jou en jouw persoonlijke situatie worden opgesteld.

 

Om een goed persoonlijk advies te maken, werk ik met een ontlastingsonderzoek. De gemiddelde kosten hiervoor liggen vaak tussen de € 225,- en € 250,-.

 

Ook voor de supplementen geldt een advies speciaal voor jouw situatie. De gemiddelde kosten voor suppletie liggen de eerste maanden gemiddeld tussen de € 100,- en € 150,-. Vaak worden deze kosten gedurende het verloop van tijd minder.

Aanmelden
Het is allemaal echt mogelijk wanneer jij het coachingstraject “Weer verder na een zwangerschapsverlies” volgt. Dit 1 op 1 traject kun je bij mij live of online doen.
En vraag je je nu af wat die dingen met elkaar te maken hebben? Daar kom je in het traject achter, want al deze dingen zijn nodig om emotioneel én fysiek een nieuwe start te maken!
Meer informatie?