Ik voelde mij de Koningin te rijk, nu jij nog!

Ik voelde mij de Koningin te rijk, nu jij nog!

Jongens, ik heb ons weer voor de Koningsmarkt aangemeld! Op het moment dat ik het zeg kijken mij twee paar hele mooie blauwe ogen vol enthousiasme aan. “Yes!” roept mijn zoon. “Top idee, schat” zegt mijn man aansluitend. We moeten dan wel op zoek naar spulletjes want vorig jaar hebben we….En terwijl man en kind verder praten over welke spulletjes we dit jaar meenemen naar de Koningsmarkt, zijn mijn gedachten afgedwaald naar vorig jaar.

𝐈𝐤 𝐯𝐨𝐞𝐥𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐣 𝐯𝐨𝐨𝐫 éé𝐧 𝐝𝐚𝐠 𝐌á𝐱𝐢𝐦𝐚

Ja, vorig jaar toen hebben we voor het eerst meegedaan aan de Koningsmarkt in onze straat. Man, man wat hebben wij veel plezier gehad. Eerst de spulletjes bij elkaar zoeken, wat gaat wel mee en wat niet. Toen natuurlijk wat gaan we ervoor vragen waarbij onze zoon dacht: “Ik ga hier helemaal op binnenlopen”. Het hele vroege opstaan want om 6.00 uur ging de wekker. Om zo op tijd alle spulletjes op ons kleedje te hebben liggen voordat de eerste kopers om 8.00 uur(!) zich meldden. Wij waren er helemaal klaar voor. Er volgde een dag met het maken van praatjes met bekende, halve bekende en onbekende mensen die aan ons kleedje voorbij schoven. Spulletjes verkopen, soms toch tegen andere prijzen dan afgesproken 😉, koffie uit de thermoskan en een broodje kroket. Maar vooral veel drukte en gezelligheid. Ik voelde mij echt de Koningin te rijk!

𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐢𝐤 𝐳𝐚𝐠 𝐨𝐨𝐤 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐨𝐮𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐢𝐞𝐠𝐞𝐥𝐛𝐞𝐞𝐥𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐛𝐢𝐣 𝐬𝐜𝐡𝐮𝐢𝐟𝐞𝐥𝐞𝐧

Nou, als je mij jaren geleden had gezegd dat ik mee zou doen aan een Koningsmarkt dan had ik je voor gek verklaard. Nog in geen 100 jaar want dan wist ik één ding zeker: Je kunt mij daarna bij elkaar vegen. Alsjeblief jongens, doe mij een plezier, echt niet! Ik had hier toen totaal de energie niet voor. En dat was wat ik ook zag, toen ik daar heel gezellig met man en kind zat. Ik zag ook de spiegel van mijzelf van jaren eerder voorbij schuifelen. De doodvermoeide moeders met afhangende schouders en wallen onder hun ogen die achter hun man en kroost aansjokten. Die moeder waaraan je kon zien dat zij alles liever zouden doen dan over een rommelmarkt op Koningsdag te sjouwen. Het allerliefste waren zij op deze vrije dag thuis. Gewoon thuis in een joggingbroek met de benen op de bank, helemaal niets doen.

𝐉𝐢𝐣 𝐛𝐞𝐧𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐝𝐢𝐞 𝐬𝐣𝐨𝐤𝐤𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐞𝐝𝐞𝐫: 𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠!

Het raakte mij om deze moeders zo te zien, want ik weet als geen ander dat het totaal niet nodig is. Maar ook vooral dat dit niet is wie zij echt zijn: in tegendeel. Het zijn juist actieve en energieke moeders, die net als ik, vertellen aan man en kinderen dat ze zijn aangemeld voor de Koningsmarkt. Zij is diegene die samen met de kinderen alle kasten op de kop zet om spullen bij elkaar te vinden. Die ervoor zorgt dat iedereen op tijd uit zijn bed is. Zij staat met Jan en alleman tijdens de markt te kletsen en meteen iedereen iets verkoopt wat ze eigenlijk niet nodig hebben. Zo’n vrouw is zij eigenlijk. Ze is er alleen te moe voor dit jaar.
En zo’n vrouw ben jij ook, van binnen!
Je hoort niet moe achter man en kinderen aan te sjokken op Koningsdag, jij hoort te feesten op zo’n moment.

𝐆𝐚 𝐨𝐨𝐤 𝐣𝐢𝐣 𝐯𝐨𝐥𝐠𝐞𝐧𝐝 𝐣𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐊𝐨𝐧𝐢𝐧𝐠𝐬𝐦𝐚𝐫𝐤𝐭?

Wil jij je net als ik weer de Koningin te rijk voelen? Laat mij dan een mooie kroon voor je maken. Niet letterlijk natuurlijk, maar figuurlijk: met concrete acties die jou weer energie geven. Ik weet hoe jij volgend jaar tijdens Koningsdag weer als een Koningin loopt te stralen!

Een hele mooie Koningsdag gewenst!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: