Ik kan je helpen, ook als je zelfs water laat aanbranden.

Ik kan je helpen, ook als je zelfs water laat aanbranden.

Koken was niets voor Marloes

“Koken, ik?”, zei Marloes in ons eerste gesprek. “Nee, zeker weten dat ik dat nooit leuk ga vinden. Ik ben geen keukenprinses, echt niet. Ik krijg het zelfs nog voor elkaar om water aan te laten branden! Als ik de keuken in moet voor jouw traject dan moet dat maar, maar doe mij alsjeblieft geen ingewikkelde gerechten met honderdduizend ingrediënten of die rare groene smoothies, want dat gaat het gewoon niet worden”. We keken elkaar een moment aan om daarna samen in de lach te schieten, Marloes en ik.

Maar ze had er álles voor over om weer fit te worden

Marloes was binnengekomen zoals mijn cliënten vaker bij mij binnenkomen: oververmoeid, totaal geen energie meer, ze sleepte zich door de dag heen. Ze kon zich de tijd niet meer herinneren dat ze niet voor 21.00 uur in slaap was gevallen op de bank, met de kinderen een spelletje had gespeeld of met vriendinnen een wijntje had gedronken.
Ze had al van alles geprobeerd om weer fit te worden. Marloes voelde zich boos, maar vooral verdrietig omdat ze gewoon niet meer wist wat ze nog moest doen om weer die actieve en fitte vrouw te worden. En dan kom ik haar vertellen dat ze daarvoor iets moet gaan doen waar ze niet goed in is en ook geen plezier in heeft: koken!

Dus ging ze met frisse tegenzin aan de slag

Maar Marloes was vastbesloten om deze kans te grijpen. Ze ging, met mijn hulp en een flinke dosis frisse tegenzin, aan de slag. De eerste keer, of keren 😉, was het geen succes: Marloes in de keuken. Regelmatig appte ze mij met berichtjes als: ‘Marina, het is aangebrand!’. Of ‘Het smaakt dit keer naar vogelvoer’, of ook een keer: ‘Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan, maar het stonk zo ontzettend dat iedereen het op een lopen heeft gezet’. Vaak sloot ze het berichtje af met de zin “Ik heb er maar geen foto van gemaakt”. Natuurlijk spraken wij hierover in onze gesprekken en moesten we er vaak om lachen. Daar heeft Marloes genoeg zelfreflectie en zelfspot voor. Ze weet heel goed waar ze het voor doet: weer fit en energiek worden! En dus zet ze door.

Ze stuurt trotse foto’s én ze zingt in de keuken!

Ze bleef doorzetten en volhouden. Ook als ze geen zin had, als de gerechten opnieuw aangebrand op het bord lagen of ze per ongeluk twee keer zout erin had gedaan. Met elke gerecht dat ze maakte, ging het koken Marloes beter af.
Dus kreeg ik ándere appjes van haar. ‘Wat ik maak begint echt lekker te smaken! Mijn man en de kinderen zeggen het ook’. Ze durft mij zelfs foto’s ervan te appen. Maar het belangrijkste en voor mij mooiste moment in haar traject kwam afgelopen week. Vol trots en met een glimlach van oor tot oor kwam ze binnen en zei: “Ik heb afgelopen weekend weer gekookt en weet je: ik stond zingend in de keuken. Ik vond het echt leuk. Ik krijg er zelfs energie van! Hoe vind jij dat dan?”

Pak die keukenhandschoen op

Hoe ik dit vind? Je begrijpt het vast al: ik vind dit gewoon fantastisch! Ik ben supertrots op de stappen die Marloes in haar traject heeft gezet. Marloes had een doel voor zichzelf: niet meer voor 21.00 uur in slaap vallen op de bank, weer heerlijk ravotten met de kinderen en samen met vriendinnen naar haar favoriete café! Met mijn hulp en haar doorzettingsvermogen is dat nu binnen handbereik. Daar ga ík dan weer van zingen!

Ben jij net als Marloes: hondsmoe én geen keukenprinses? Heb je hier nu echt genoeg van, zó genoeg dat je desnoods je keukenschort aantrekt om weer fit en energiek te worden? Bel mij dan op 06 – 28 32 00 68 en dan krijg je meteen de eerste drie tips waarmee jij je energie weer terugkrijgt.

Warme groet, Marina

Foto: Esther van Amerom-Bongarts

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: