Hoe hoog is jouw energierekening eigenlijk?

Hoe hoog is jouw energierekening eigenlijk?

Hebben jullie ook al de jaarafrekening van de energieleverancier gekregen?

Wat moeten jullie bijbetalen?

Is jullie nieuwe maandbedrag ook zo hoog geworden?

Allemaal vragen die aan mij of mijn man regelmatig worden gesteld. Niet vreemd natuurlijk, want de huidige gas- en elektriciteitsprijzen raken ons allemaal.

๐‰๐ž ๐ ๐š๐ฌ๐ซ๐ž๐ค๐ž๐ง๐ข๐ง๐  ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐Ÿ๐ญ ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐ฌ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ž๐ง

Zeker nu de temperaturen nog steeds laag zijn, blijven bij veel mensen de zorgen over de energierekening hoog. Het is bij mij thuis een veel besproken onderwerp en dan vooral de wijze waarop we kosten kunnen besparen. We zijn ondertussen een verbouwing van de zolder verder, de verwarming staat een stuk lager en diegene die bij ons thuis ontzettend lang doucht (k noem geen namen ๐Ÿ˜Š) heeft een kookwekker gekregen. Alles om de gasrekening ook maar enigszins binnen de perken te houden.

๐‰๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง ๐ž๐ง๐ž๐ซ๐ ๐ข๐ž๐ซ๐ž๐ค๐ž๐ง๐ข๐ง๐  ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐Ÿ๐ญ ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ซ๐จ๐จ๐ ๐ก๐š๐ง๐ ๐ž๐ง

Maar voordat je denkt: gaat ze nu ook blogs schrijven over energierekeningen en besparingen? Nee, dat ga ik zeker niet doen: ieder zijn ding! Maar waar ik het wel met je over wil hebben, is jouw eigen energierekening: hoe staat deze ervoor? Jij en ik weten dat hij al geruime tijd niet stijgt, juist vanwege je gebrek aan energie: je staat in het rood. Dus wat doe jij nu รฉcht om jouw eigen energierekening omhoog te krijgen? Ben je hier net zo bewust mee bezig als met de energierekening van je energieleverancier?

๐Ž๐ฉ ๐ณ๐จ๐ž๐ค ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฐ๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ฐ๐ž๐ž๐ซ ๐ฐ๐š๐ซ๐ฆ ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐จ๐ซ๐๐ญ

Want om je eigen energieniveau omhoog te brengen, zul jij in beweging moeten komen. Net zoals we allemaal zoveel mogelijk doen om onze huizen energiearmer te maken door bijvoorbeeld een energielek zoals de zolder te isoleren of zonnepanelen aan te leggen. Je huis kan namelijk nog zo goed geรฏsoleerd en energiearm zijn maar als jij niets aan je eigen energieniveau doet, kun je van deze voordelen niet profiteren. Het is heel simpel: doe je niets dan verandert er ook niets! Je krijgt dan wat je de afgelopen tijd al kreeg en dat heeft je geen extra energie opgeleverd. Dus ga op zoek naar jouw energielek of die extra lekkere warme deken waar jij behoefte aan hebt. Ga actief aan de slag als je wilt dat jouw eigen energierekening wรฉรฉr stijgt.

Heb je hulp nodig om je eigen energierekening te verhogen? Vraag dan mijn e-book โ€œWord je vermoeidheid de baasโ€ aan door een e-mail te sturen naar info@puurmarina.nl of mij te bellen op 06 โ€“ 28 32 00 68. Ik stuur je dan mijn tips die je helpen om jouw energierekening weer te laten stijgen.

Warme groet, Marina

Foto: Colin Behrens via Pixabay

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: