Het liefst laat ik al mijn gesprekken een uur uitlopen

Het liefst laat ik al mijn gesprekken een uur uitlopen

“Ik kom gewoon niet vooruit!”

“Ik kan het tempo van de anderen gewoon niet bijbenen, ik ben te langzaam.”

“Ik voel mij zo alleen hierdoor.”

𝐍𝐢𝐞𝐦𝐚𝐧𝐝 𝐛𝐞𝐠𝐫𝐢𝐣𝐩𝐭 𝐝𝐢𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐞𝐢𝐝𝐡𝐞𝐢𝐝

De uitspraken hierboven, dat zijn de dingen die mijn cliënt zegt als je vraagt hoe het met haar gaat. Ze is traag, en daardoor eenzaam… en het klopt, er is geen spreekwoordelijke speld tussen te krijgen. Zo ziet zij zichzelf. En waarschijnlijk is dit ook hoe jij jezelf ziet.

Hoe ik dit weet?

Ik was ooit net zo. Ik zag toen ook niet wat jij op jouw beurt nu ook niet meer kunt zien, namelijk: de sterke partner die je bent, de liefdevolle moeder, de grappige vriendin en hardwerkende collega! De volgorde is trouwens geheel willekeurig 😉. Net als mijn cliënt zie je dit alles van jezelf niet meer omdat het helemaal is ondergesneeuwd door je vermoeidheid. Verstopt onder een zware grijze deken van vermoeidheid die jij maar niet van je afgeschud krijgt. Het enige wat je zelf dan voelt, is dat je constant tekort schiet in en naar alles en iedereen – maar ook dat eigenlijk niemand je moeheid begrijpt. Iedereen is wel eens moe. Maar niet zo als jij.

𝐉𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐣𝐠𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐦𝐢𝐣 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐣𝐝 𝐨𝐦 𝐣𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐡𝐚𝐚𝐥 𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧

Juist het begrijpen van je vermoeidheid en de impact hiervan op je dagelijkse leven is belangrijk. Misschien wel belangrijker dan alle voedingsadviezen die ik je kan geven. Als er eindelijk iemand met begrip luistert, word jij eindelijk gezien. Daarom geef ik mijn cliënten de rust en de ruimte om hun verhaal te vertellen. Om je te laten vertellen waar je in je dagelijkse leven tegenaan loopt: hoe het voelt als je voor de zoveelste keer je kinderen extra gametijd geeft of dat je weer voor de zoveelste keer op de bank in slaap bent gevallen. Het is juist dit gevoel dat tijd vraagt om uitgesproken te worden. Want natuurlijk kan ik je uitleggen wat goed voor je is om te eten en wat je zeker niet moet eten als je door je vermoeidheid heen wilt komen. Maar daar sta je pas voor open als je gevoeld hebt dat jouw moeheid echt is. Dat ik hem erken en herken. Als je kunt onderkennen dat het écht een probleem is. Daarom is persoonlijke aandacht en rust ontzettend belangrijk.

𝐃𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐥𝐚𝐚𝐭 𝐢𝐤 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐢𝐞𝐟𝐬𝐭 𝐚𝐥 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐠𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞𝐤𝐤𝐞𝐧 𝐮𝐢𝐭𝐥𝐨𝐩𝐞𝐧: 𝐬𝐨𝐦𝐬 𝐰𝐞𝐥 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐮𝐮𝐫

De verleiding is groot om mijn sessies flink te laten uitlopen. Om echt álle tijd te nemen voor dat verhaal. Toch doe ik dit niet. Ik hou me aan mijn sessietijd. Ik ken mijn cliënten namelijk ook weer goed genoeg om te weten dat het verlengen van onze sessies niet in jouw belang is. Niet alleen omdat het stress geeft omdat je nog oh zo veel dingen moet doen, maar ook omdat je hier simpelweg de energie nog niet voor hebt. Die energie moet eerst weer op peil. Ik help je door samen met jou je vermoeidheid te bestrijden. Die dosis begrip en dat luisterend oor helpen – en vervolgens helpen bewezen leefstijlaanpassingen, stap voor stap. Voor elke stap creëren we eerst de nodige ruimte. En dan werkt het!

Dan kom je weer vooruit.

Dan ben je echt niet langzaam meer.

Je voelt je niet meer alleen, je doet weer mee!

Heb jij behoefte aan mijn luisterend oor? Wil jij jouw échte verhaal aan mij kwijt? Neem dan contact met mij op via 06 – 28 32 00 68 of via info@puurmarina.nl voor het plannen van een gratis kennismaking. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Warme groet, Marina

 

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: