Het is de meest saaiste maand van het jaar – behalve als je jarig bent!

Het is de meest saaiste maand van het jaar – behalve als je jarig bent!

Dodelijk saai vind ik het. Het kan mij echt gestolen worden: januari. Ik heb er écht totaal niets mee. Alle lichtjes zijn opgeborgen en staan weer in de doos op zolder. Iedereen is weer aan het werk of naar school. Het is een donkere, grijze maar vooral een hele saaie maand. Het enige leuke in deze maand is dat mijn schoonvader jarig is 😊. Hij wordt deze maand 81 jaar dus alle reden voor een heel mooi feestje!

𝐈𝐤 𝐡𝐞𝐛 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐨𝐦  𝐢𝐧 𝐣𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢 𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐝𝐞 𝐬𝐥𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬 𝐨𝐩 𝐭𝐞 𝐡𝐚𝐧𝐠𝐞𝐧

Maar ja, dat is dan ook het enige gezellige vooruitzicht. Het is voor mij dan ook een maand die ik door kom door kaarsjes aan te steken, overdag zoveel mogelijk naar buiten te gaan, heerlijk te wandelen, weer of geen weer, en kleine leuke dingetjes te plannen zoals chocolademelk gaan drinken met mijn man en onze zoon. Maar dat kan dan ook omdat ik weer de energie heb voor leuke dingetjes: zelfs in januari.

𝐓𝐞𝐫𝐰𝐢𝐣𝐥 𝐣𝐢𝐣 𝐚𝐥 𝐨𝐩 𝐣𝐞 𝐭𝐚𝐧𝐝𝐯𝐥𝐞𝐞𝐬 𝐡𝐞𝐭 𝐣𝐚𝐚𝐫 𝐛𝐞𝐧𝐭 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭

Nu alle gezelligheid van de decembermaand voorbij is en ook bij jou de kerstboom weer verdwenen is, voel jij je vermoeidheid nog meer dan anders. Ik ken dat gevoel en weet dus heel goed hoe jij je voelt. Ik heb jaren geleden in jouw schoenen gestaan. Als jij nu zo moe bent als ik toen, dan heb je zelfs geen energie om te bedenken waar je deze maand blij van zou worden. En dan is januari, en trouwens ook februari want die komt er op zijn dooie gemak achteraan gesloft, echt een zware dobber. Het laatste waar jij nu energie voor denkt te hebben, is om aan je energie te gaan werken: dat snap ik helemaal. Toch is dit het allerslimste om deze periode te gaan doen.

𝐃𝐮𝐬 𝐩𝐚𝐤 𝐣𝐞 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐞𝐤 𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐧𝐮 𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐧 𝐟𝐥𝐞𝐮𝐫 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐡𝐞𝐥𝐞𝐦𝐚𝐚𝐥 𝐨𝐩! 

Als je nu langzaam begint met het opbouwen van nieuwe gewoontes en dat sluit nog aan bij je nieuwe voornemens ook dan zul je merken dat je net als de natuur, dit voorjaar weer kunt groeien en tot bloei komt. Je eindelijk weer energie hebt om nieuwe dingen op te pakken zoals gaan zwemmen met de kinderen of eindelijk te gaan breien. Ik noem maar even wat! Die kale januari wordt er ook nog leuk door ook al voelt het misschien nu als een straf.  Want met mij aan het werk gaan om meer energie te krijgen, is leuk: echt waar! Veel van mijn eerdere cliënten kunnen je dit bevestigen.

Dus laat mij je lichtpuntje in januari zijn dan help ik jou om je leven weer op te fleuren. Bel je mij?

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: