Haal de bezem door je eten en veeg je vermoeidheid de deur uit

Haal de bezem door je eten en veeg je vermoeidheid de deur uit

“Rutten vertrekt!” “De bezem gaat door de politiek”. Ik klik de kop van het artikel op mijn telefoon weg en kijk om mij heen. Tja, zo om mij heen kijkend, kan ik wel zeggen dat ook hier de bezem er doorheen gaat. Ik zit namelijk op de grond tussen stapels papieren, ordners en mappen. Ik ben aan het opruimen. Iets wat ik ieder jaar doe, zo vlak voor de vakantie. Waarom? Nou, het zorgt ervoor dat ik na mijn vakantie weer fris en fruitig aan de slag kan. Alle oude troep is weg, héérlijk!

𝐉𝐢𝐣 𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫: 𝐣𝐢𝐣 𝐞𝐞𝐭 𝐡𝐚𝐫𝐭𝐬𝐭𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐠𝐞𝐳𝐨𝐧𝐝

Ik vind het leuk om te doen, opruimen: vraag maar aan man en kind. Zij zijn vaak juist iets kwijt omdat ik het in mijn enthousiasme al heb opgeruimd: alweer. Ter verdediging van mijzelf: zij zijn niet zo van het opruimen 😉. Maar goed, ik dwaal af. Opruimen zorgt voor ruimte, voor verandering. Want soms kun je door je vast te houden aan het oude vast komen te zitten. Ik zie dit regelmatig terug bij mijn cliënten. Gewoontes, gedachten, aannames over eten waardoor jij denkt dat je gezond eet maar die er juist zorgen dat jij je voelt zoals je je nu voelt: hondsmoe.

𝐃𝐮𝐬 𝐣𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐞𝐢𝐝𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐤𝐨𝐦𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐭𝐞𝐧

Eentje die heel vaak tegenkom en waarvan ik dus vrijwel zeker weet dat ook deze bij jou op zolder ligt, is die goeie oude “schrijf van vijf”. Jouw houvast als het om gezond eten gaat. Wat je eet meet je hier je leven lang al aan af. Jij eet braaf elke dag je 200 gram groente en je 2 stuks fruit. Dus jij weet in ieder geval zeker dat je vermoeidheid niet aan je eten ligt.

𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐬𝐨𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐭𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐞 𝐠𝐨𝐞𝐢𝐞 𝐨𝐮𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐣𝐟 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐢𝐣𝐟 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐮𝐥𝐥𝐞𝐧𝐛𝐚𝐤

En weet je wat: leg de schijf van vijf op het stapeltje “weggooien”. Zo snel mogelijk weg ermee. Dikke kans namelijk dat juist hier wél de oorzaak van je moeheid zit. Ik zie je denken: ja dag, doe niet zo raar want dat kan toch helemaal niet! Nou, dat dacht ik dus ook. Ik heb heel lang gedacht dat ik gezond bezig was. Ik at netjes volgens de schijf van vijf en toch bleef ik maar moe. Wat ik ook deed.

𝐄𝐧 𝐣𝐞 𝐯𝐞𝐞𝐠𝐭 𝐣𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐨𝐞𝐢𝐝𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐮𝐫 𝐮𝐢𝐭

Tot ik mijn vermoeidheid zo ontzettend beu was en ik daarom grondig de bezem door mijn eten heb gehaald. Ik ben volgens andere basisprincipes gaan eten. Dus die boterham met kaas of die yoghurt met cruesli: het ging er allemaal uit. Samen met mijn vermoeidheid want met elke verandering verdween ook deze als sneeuw voor de zon. Het was even wennen, die lege plek waar de schijf van vijf zat. Maar ik ben nog altijd heel blij dat ik deze op het stapeltje “weggooien” heb gelegd. Ik heb namelijk weer mijn energie én mijn leven terug!

Hoe zit dat bij jou? Maak jij gebruik van de opruimwoede die door Nederland gaat? Of wil je wel aan de slag maar je weet niet hoe? Maak dan met mij een afspraak en als jij dat doet dan ga ik alvast op zoek naar mijn handveger en blik!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: