Gemodificeerd zetmeel als lunch?

Gemodificeerd zetmeel als lunch?

Met open mond heb ik naar mijn TV zitten kijken. Alles in mijn hoofd roept: dit kan toch niet waar zijn! Hoe dan? “En dan doe je er nog een beetje kleur- en smaakstoffen bij en dan heb je een tomatensoep”. “Maar er zit geen tomaat in,” roept de presentator verontwaardigd. “Dat klopt daar heb je helemaal gelijk in!”. Het enige wat ik kon denken was: maar er zijn heel veel mensen die deze soep dagelijks eten. Ze denken allemaal dat ze gezond eten en goed voor zichzelf zorgen, zoals ik dat jaren geleden ook dacht toen ik deze soep wekelijks at. Maar ondertussen kwam ik niet van mijn vermoeidheid en gebrek aan energie af.

Een goed gevulde kom soep was voor mij het idee van goed voor mijzelf zorgen. Goed bezig, dacht ik toen! Er staat immers op de verpakking dat er in iedere kom 250 gram aan groente zit. Ik wist één ding heel zeker: ik krijg in ieder geval voldoende groente binnen, dus doe mij maar een kom. Ik at zo’n kop soep in de volle overtuiging dat mijn vermoeidheid en gebrek en aan energie op geen enkele manier aan die soep gerelateerd was. Niets bleek minder waar…

Toch iets minder gezond dan gedacht, want wat ik mij toen niet realiseerde is dat ik ook veel andere dingen zoals geur-, kleur-, smaak-, en conserveringsstoffen binnen kreeg. Stoffen waarvan mijn lichaam denkt: “Joh, dat is leuk die soep maar hier kan ik niet zo heel veel mee!”. Deze stoffen gaven mijn lichaam niet de benodigde en oh zo gewenste energie die het nodig had. Sterker nog, het kost juist energie. Mijn dagelijks eten bleek voor mijn lichaam niet meer dan een leeg omhulsel waardoor het domweg te weinig energie kreeg. Ondanks dat ik dacht gezond te eten, was mijn “gezonde” voeding slechts vulling. Omdat ik mijn lichaam met mijn voeding niet de juiste stoffen gaf, bleef het maar roepen om eten en bleef ik maar afgemat en futloos.

Toen vielen de kwartjes; het was tijdens een uitleg over gezonde voeding waar bij mij alles op zijn plaats viel. Ik at veel minder gezond dan ik jarenlang dacht én mij jarenlang was verteld! Maar ook dat mijn voeding de oorzaak was van mijn vermoeidheid en uitgebluste gevoel! Ik at veel te veel van die aparte stoffen, zoals gemodificeerd zetmeel, waar mijn lichaam totaal niets mee kon! Voor mij was dit moment het begin van het laten verdwijnen van de vermoeidheid. Een vermoeidheid die ervoor zorgde dat ik mij door de dag heen moest slepen.

Verandering van spijs doet eten. Ik ben toen alles over voeding gaan lezen, gaan proberen én gaan leren! Met iedere stap die ik zette, werd ik weer fitter en energieker. Ik ben die actieve en energieke vrouw geworden die genoeg energie heeft om de dagelijkse dingen weer te doen maar vooral ook om weer tijd te hebben voor leuke dingen! Terwijl de presentator verontwaardigd vragen blijft stellen, is het enige wat ik denk: “Ik maak mijn eigen tomatensoep wel, veel lekkerder en zonder rare stoffen zoals gemodificeerd zetmeel!”.

Wil jij ook weten of de pakjes, zakjes en blikken de oorzaak zijn van je vermoeidheid en uitgebluste gevoel? Wil jij weten wat je het beste kunt eten om weer die actieve en energieke vrouw te worden? Mail mij meteen even op info@puurmarina.nl of stuur mij een PB dan kijk ik graag met je mee.

Liefs Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: