Eet ik altijd gezond?

Eet ik altijd gezond?

“Jij eet vast altijd gezond, dat kan niet anders!”. Een opmerking die ik regelmatig hoor. Maar is dit wel zo? Het klopt voor een groot gedeelte, want ook bij mij thuis wordt niet altijd gezond gegeten. Waarom? Ach, om verschillende redenen: omdat de planning anders loopt, de energie op is, er iets misgaat tijdens het koken of omdat het gewoon niet lekker is wat we gemaakt hebben!

Vorige week was het hier weer raak! Het plan was om een rösti te maken van aardappel, savooiekool en rode ui. Het recept zag er gemakkelijk uit! Wat kan er gebeuren?? Aan de slag!

Maar als snel bleek dat het niet zo gemakkelijk was dan gedacht! Er ging van alles mis want:

  • Of ze bleven plakken aan de bodem van de pan;
  • Of ze waren te dun waardoor ze doormidden braken;
  • Of ze waren te dik dus niet gaar;
  • Maar ze waren vooral niet lekker!

Dus na zo’n 1,5 uur proberen met steeds meer honger en een flinke dosis frustratie, was het klaar! Maar ook de zin én tijd om nog iets anders klaar te maken, was weg! Het was goed geweest! En dan, zul jij je misschien afvragen. Tja, het was ondertussen al voorbij 19.00 uur op een gewone doordeweekse dinsdagavond dus….hebben we frietjes gehaald.

En nee, frietjes zijn niet de gezondste keuze! Dat weet ik! Maar soms loopt het gewoon zo. Daarom mijn tips aan jou als het gezond koken eventjes niet lukt:

  • Als je over het algemeen gezond eet, denk aan circa 80% van de tijd, dan is er de ruimte om de resterende tijd wat minder gezond te eten. Je hebt namelijk een goede gezonde basis!
  • Jezelf verplichten om gezond te koken en te eten, kan juist dan voor veel stress zorgen. Het is bekend dat stress je meer kost dan brengt. Stel jezelf daarom de vraag of het je de stress waard is en maak een keuze.
  • Maar het belangrijkste is dat je de volgende dag gewoon weer kunt beginnen met gezond eten. Nee, je hebt niet gefaald. Je hebt over de situatie nagedacht en bewust een andere keuze gemaakt. Prima! Gewoon morgen weer beginnen!

Want een keer minder gezond eten, is niet erg maar het is geen reden om het gezond eten los te laten! Want juist door dit los te laten en ongezond te gaan eten, ontwikkelen zich klachten zoals vermoeidheid, futloosheid en weinig energie. Klachten die ik een aantal jaren geleden, juist door gezond te eten, definitief achter mij heb gelaten! Omdat ik niet meer terug wil naar de situatie van toen eet ik nu, bijna altijd, gezond 😉!

Heb jij wel last van vermoeidheid, futloosheid en/of weinig energie? Wil jij weten of dit door je voeding komt? Wil je samen met mij hier naar kijken? Neem dan contact met mij en stuur een e-mail info@puurmarina.nl of bel mij op 06 – 28 32 00 68. Ik kijk graag met je mee!

Heb een mooie dag!

Liefs Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: