De mijlpaal van mijn zoon kan zo ook maar eens een mijlpaal voor jou zijn!

De mijlpaal van mijn zoon kan zo ook maar eens een mijlpaal voor jou zijn!

En, zie je al iets? Zie jij hem al? Met zijn drieën zitten wij met onze neus tegen de raam gedrukt. Nee, nog niet! Jij? Nope, ik zie ook nog niets! Maar, het kan nu toch echt niet lang meer duren! En dan ineens duikt hij op: de Eiffeltoren! Plots is alle drukte en rumoer van ons drieën weg en kijken we met open mond naar die grote mooie toren. We zijn er eindelijk: na 2 jaar wachten.

𝗪𝗶𝗲 𝗷𝗮𝗿𝗶𝗴 𝗶𝘀, 𝗺𝗮𝗴 𝗵𝗲𝘁 𝘇𝗲𝗴𝗴𝗲𝗻: 𝗵𝗲𝘁 𝗺𝗼𝗲𝘀𝘁 𝗲𝗻 𝘇𝗼𝘂 𝗱𝗲 𝗘𝗶𝗳𝗳𝗲𝗹𝘁𝗼𝗿𝗲𝗻 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻

Het begon allemaal met de 10e verjaardag van onze zoon. Mijn man en ik wilden deze mijlpaal op een bijzondere manier vieren. Een paar maanden voor zijn verjaardag hebben wij hem dan ook de vraag gesteld: naar welke stad zou je graag naar toe willen? Het antwoord was zonder enige twijfel: Parijs! Ik wil naar Parijs om de Eiffeltoren te zien.

𝐃𝐞 𝐭𝐨𝐫𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐡𝐢𝐣 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐬 𝐢𝐧 𝐋𝐞𝐠𝐨 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐧𝐚𝐠𝐞𝐛𝐨𝐮𝐰𝐝

Dat hadden we wel verwacht. Van kleins af aan heeft hij een fascinatie gehad voor de Eiffeltoren. Hij heeft hem zelfs met Lego nagebouwd. De bekende toren heeft zo jaren op zijn kamer gestaan. Hoe die liefde voor de Eiffeltoren is ontstaan: ik heb werkelijk geen idee. Maar dat maakt ook niet zoveel uit. In dit geval was het: wie jarig is, mag het zeggen: dus het werd Parijs.

𝗠𝗮𝗮𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗱𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲 𝗲𝘃𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿𝗱𝗮𝘁 𝘄𝗲 𝗼𝗻𝘀 𝗽𝗹𝗮𝗻 𝗸𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁𝘃𝗼𝗲𝗿𝗲𝗻

Uiteindelijk moesten we twee jaar wachten om onze zoon zijn cadeautje te “geven”. Corona kwam ertussen maar in de zomer van 2022 was het zover! In alle vroegte zaten we in de TGV op weg naar Parijs. We waren net drie uitgelaten schoolkinderen die op schoolreis gingen. Alles was spannend: van het wachten op de TGV tot de treinreis van dik 3 uur die ons met hele hoge snelheid naar Parijs bracht. En je begrijpt toen de trein vaart verminderde wij met onze neus tegen het raam geplakt zaten, wachtend op dat ene grote moment dat we hem voor het eerst zagen: de Eiffeltoren,  die magische mooie grote toren!

𝗢𝗺 𝗱𝗮𝗮𝗿𝗻𝗮 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗵𝗼𝗴𝗲 𝘀𝗻𝗲𝗹𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗶𝗲 𝘁𝗼𝗿𝗲𝗻 𝘁𝗲 𝗴𝗮𝗮𝗻

We zijn zowat de trein uitgerend op zoek naar de metroplattegrond en metrokaartjes. In ons huis-tuin-keuken Frans kregen we, met heel veel dank aan een hele geduldige Franse conducteur, deze uiteindelijk te pakken. Na een ritje van pakweg 10 minuten ondergronds, stonden wij opeens boven de grond en stond hij vol ornaat voor ons. Prachtig!

𝗘𝗻 𝗽𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗵𝗲𝗿𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗴𝗲𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁

Het zal je niet verbazen: we hebben genoten en samen een prachtige herinneringen gemaakt. Die ontzettend blije snoet van onze zoon: dat beeld vergeet ik nooit meer! Onbetaalbaar gewoon. Waarom ik dit met je deel? Om je te laten zien, dat ook al ben je nu nog zo ontzettend moe en kun jij je het niet voorstellen: dit soort uitstapjes wordt weer mogelijk! Ik was waar jij bent, bekaf van elke dag, en nu rende ik met man en zoon door Parijs zonder een greintje moeheid. Dat is wat ik jou ook zo ontzettend gun!

Mijn vraag aan jou is: aan welke stad heb jij een dierbare herinnering?

Wil je het mij laten weten? Ik ben benieuwd!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: