De manier waarop jij schoenen koopt, vertelt mij alles over jouw energieniveau

De manier waarop jij schoenen koopt, vertelt mij alles over jouw energieniveau

Zeulend met je boodschappentassen loop je door de winkelstraat. Plots valt je oog op een paar prachtige schoenen. Je stopt bij de etalage en laat je boodschappen naast je neervallen. “Wauw, ze zijn écht supermooi! En oh, dit is helemaal mooi: ze zijn in de sale!”. Je weet het zeker: dit zijn jouw nieuwe schoenen.

𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐫𝐨𝐮𝐭𝐞 𝐣𝐢𝐣 𝐧𝐞𝐞𝐦𝐭, 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥𝐭 𝐦𝐢𝐣 𝐯𝐞𝐞𝐥 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐣𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐧𝐢𝐯𝐞𝐚𝐮

Misschien dat je nu denkt: “Marina, wat hebben schoenen kopen nu in hemelsnaam met mijn energie te maken?” Nou, veel meer dan jij in eerste instantie zou vermoeden. Want hoe jij je keuzes maakt, vertelt mij juist heel veel over je energieniveau of juist je gebrek aan energie. Zullen we samen verder gaan shoppen dan vertel ik je precies hoe dit werkt?

𝐁𝐢𝐣 𝐯𝐞𝐞𝐥 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐧𝐞𝐞𝐦 𝐣𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐫𝐨𝐮𝐭𝐞

Kordaat duw je de deur van de winkel open en loopt direct naar de laarzen toe. Je besluit staat vast: je wilt deze schoenen hebben. Punt uit! Je past de schoenen aan en, hoe kan het ook anders 😉, ze zitten als gegoten. Helemaal in je nopjes sta je rondjes te draaien voor de spiegel. Maar dan…. ploppen er plots allemaal vragen op:

“Heb je deze schoenen wel echt nodig want je hebt er al zoveel?”

“Heb je eigenlijk wel kleren bij deze schoenen of moet je dan ook nog nieuwe kleren kopen?”

“Ze zijn in de aanbieding maar ja ze zijn nog wel erg duur, vind je niet?”

Je ploft op het bankje neer en neemt even de tijd om goed na te denken over deze schoenen. Op zo’n moment neem je, wat ik noem, de lange route. Deze route kun je alleen nemen wanneer je over voldoende energie beschikt. Alles in je lijf, van je hersenen tot je immuunsysteem, schiet je dan te hulp bij het maken van je keuze. Ze kunnen je helpen omdat jij je lichaam voorzien hebt van gezonde voeding waardoor jij barst van de energie. Welk besluit je ook neemt, je krijgt er geen spijt van. Je hebt er namelijk heel goed over nagedacht!

𝐓𝐞𝐫𝐰𝐢𝐣𝐥 𝐛𝐢𝐣 𝐰𝐞𝐢𝐧𝐢𝐠 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐣𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭 𝐨𝐦 𝐬𝐧𝐞𝐥 𝐭𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐭𝐞 𝐳𝐢𝐣𝐧

Het kan ook op een andere manier. Terug naar de schoenenwinkel: je staat opnieuw voor de spiegel rondjes te draaien. Je bent echt helemaal in je sas! De verkoopster komt naar je toe en vraagt: “En, wat vind je ervan?”. Het is een overbodige vraag want je besluit staat vast. Je neemt ze nu meteen mee want stél je voordat iemand anders ze koopt! Je rekent af en loopt vol trots naar buiten. Onderweg naar huis begin jij je af te vragen of je ze nu écht wel nodig had. De twijfel en spijt slaan toe. Je hebt nu “de korte route” genomen. Dit is de route die je neemt wanneer je een gebrek aan energie hebt. Hierdoor neemt je lijf heel snel besluiten om jou te helpen te “overleven”, in dit geval, in de jungle van schoenen.

𝐁𝐢𝐣 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐭 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞 𝐨𝐨𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞

De laatste manier is de manier van de eeuwige twijfelaar: in deze situatie blijf je voor de etalage staan. Je staat er een beetje te dralen. Nee, toch maar niet en je loopt door. Een stukje verderop slaat de twijfel toe en stop je opnieuw. Nee, laat maar en je gaat om naar huis te gaan. Eenmaal thuis blijven de schoenen in je hoofd spoken dus bel je de schoenenwinkel: maar helaas, de schoenen zijn verkocht. Je baalt als een stekker: had je nu toch maar… Neem jij op deze manier je besluiten, dan is dit een belangrijk signaal dat je lijf geen energie meer heeft om je te helpen. Het gevolg is dat je domweg geen besluiten meer neemt. Niet omdat je dit niet wilt maar omdat je het niet meer kunt. Je energie is gewoon op! Hoog tijd dus om je energieniveau weer op orde te brengen.

𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐫𝐨𝐮𝐭𝐞 𝐧𝐞𝐞𝐦 𝐣𝐢𝐣?

Hoe koop jij je schoenen als je nu op dit moment voor de etalage zou staan? Ga je voor de lange route, neem je de korte route of laat jij de keuze voor je maken? Laat je mij je keuze hieronder weten? Ik ben heel benieuwd!

Warme groet, Marina

Foto: van mohammad-metri-E-0ON3VGrBc-unsplash

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: