Als je het niet zeggen kan, zing het dan! Laat weten hoe moe je bent

Als je het niet zeggen kan, zing het dan! Laat weten hoe moe je bent

“Je moet mij écht niet horen zingen!” hoor ik mijzelf tegen mijn andere collega-ondernemers zeggen. Meteen denk ik bij mijzelf: “Waarom zou je me eigenlijk niet mogen horen?” Nee, ik durf wel eerlijk te zijn: ik ben geen Maan of Pink maar ik kan best een aardig kinderliedje zingen. Dus ja, ik heb een stem én die mag gehoord worden.

𝐉𝐞 𝐡𝐨𝐞𝐟𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐳𝐨 𝐚𝐥𝐬 𝐳𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐌𝐚𝐚𝐧 𝐭𝐞 𝐤𝐥𝐢𝐧𝐤𝐞𝐧

Toch, heb ik mijn stem lang niet laten horen. Zeker niet toen ik zo doodmoe was. Ik hield mijn mond hierover want vertellen hoe moe ik echt was, bracht geen oplossing. Ik ging dus domweg maar door op dezelfde manier als dat nu voor jou geldt. Ik weet dus als geen ander hoe jij je voelt. Ook jij moddert maar door en door terwijl je al een langere tijd harstikke moe bent. Niet zomaar een vermoeidheid die je met een nachtje goed slapen oplost. Nee, jij hebt je tong op je enkels hangen en als je heel eerlijk bent, hangt je tong zelf verder dan dat!

𝐎𝐦 𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐞 𝐦𝐨𝐞 𝐣𝐢𝐣 𝐛𝐞𝐧𝐭

Soms waag je een dappere poging om tegen je man, je moeder of je vriendin te vertellen hoe moe je eigenlijk bent. Ze luisteren en zeggen dan al vrij snel tegen je: “Schat, het hoort er gewoon even bij.” Of: “Dat heb je nu eenmaal als je jonge kinderen en een drukke baan hebt.” Het enige wat jij op zo’n moment het allerliefst zou zeggen, of bijna schreeuwen, is: “Ja maar, het is toch niet normaal dat ik om 16.00 uur ’s middags eigenlijk al in mijn bed wil liggen om te slapen.” Jij bedoelt dan niet voor een kort middagdutje maar gewoon het liefst tot de volgende ochtend!

𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐢𝐣 𝐡𝐨𝐮𝐝𝐭 𝐣𝐞 𝐦𝐨𝐧𝐝…

Maar jij zegt dit alles niet. Het enige wat je denkt: “Oké, even mijzelf bij elkaar rapen en weer verder”. “Ze zullen wel gelijk hebben, toch?”
Maar dat hebben ze niet.
En door toch maar weer dapper door te gaan, kan ik je op een briefje geven dat het dan helemaal niet goed komt! Het wordt tijd om echt te zeggen hoe moe je bent. Je moet je stem laten horen en al je opgebouwde zorgen, frustratie, boosheid en verdriet uitspreken! Mijn lieve schrijfcoach zei pas tegen mij: “Als je het niet kunt zeggen, zing het dan!”. Want pas als jij je stem laten horen en echt gaat vertellen hoe erg het is dan gaan ze snappen dat je niet zomaar een beetje moe bent.

Want jij bent niet zomaar een beetje moe.
Dat mag je echt serieus nemen.

Ga vertellen dat het niet incidenteel is dat jij het allerliefst tegelijk met je kinderen naar bed wilt. Maar dat jij al uren voordat zij naar bed gaan, jezelf bij elkaar kunt vegen. Jij vindt dit niet normaal, wat ze ook zeggen. Zo wil jij je leven niet leiden. Jij wilt écht leven!

𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐚𝐭 𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐳𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧?

Dus wees eens eerlijk: durf jij je stem te laten horen? Of wil je er samen met mij toch liever een duet van maken? Neem dan met mij contact op via 06 – 28 32 00 68 dan ga ik ondertussen vast mijn toonladdertjes oefenen.

Warme groet, Marina 

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: