Als je het door je vermoeidheid meer dan alleen maar een beetje hebt gehad

Als je het door je vermoeidheid meer dan alleen maar een beetje hebt gehad

“Ik heb het er zo mee gehad! Ik ben er zo ontzettend klaar mee!” Mijn cliënten: ze zeggen dit allemaal maar ik herken ze niet zozeer aan deze woorden. Ik herken ze aan de manier, aan de toon waarop die woorden worden uitgesproken. De frustratie, de boosheid en ja, ook een flinke dosis verdriet: het spat er vanaf! Het is hierdoor dat ik weet dat de vermoeidheid haar leven volledig heeft overgenomen.

𝐍𝐚𝐭𝐮𝐮𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤, 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐞𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐰𝐞𝐳𝐞𝐧: 𝐢𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐰𝐞𝐥 𝐞𝐞𝐧𝐬 𝐠𝐞𝐡𝐚𝐝. Als de kinderen weer eens heel druk zijn, het een puinhoop in huis is als je thuis komt van een hele lange dag werken, of als een vergadering op het werk uitloopt waardoor je in de avondspits terecht komt! Iedereen die een drukke baan  en kinderen heeft, is wel eens een keer een weekje vermoeider dan dat je leuk vindt. Vaak is een paar nachten goed slapen of een rustig weekend de oplossing om de batterij weer op te laden.

𝐓𝐨𝐜𝐡, 𝐢𝐬 𝐡𝐞𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐜𝐥𝐢ë𝐧𝐭𝐞𝐧 é𝐜𝐡𝐭 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬. Als ik hen hoor zeggen: “Ik heb het er helemaal mee gehad”, dan hoor ik het gebrek aan energie in hun stem. Het is die vlakke gebroken toon waar ik uit kan opmaken hoe ontzettend moe ze zijn. Dat het meer is dan het alles eventjes zat te zijn: er genoeg van te hebben. De vermoeidheid die zij in hun hele leven hebben, hoor ik terug in hun stem.

𝐋𝐮𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐝𝐮𝐬 𝐞𝐞𝐧𝐬 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟𝐡𝐨𝐞 𝐤𝐥𝐢𝐧𝐤 𝐣í𝐣 als je zegt dat je het ermee gehad hebt, met de drukte en de moeheid? Zeg jij ook af en toe dat je het er helemaal mee gehad hebt maar klinkt er nog hoop in je stem omdat je weet dat één rustig weekend je weer op weg helpt? Of maak jij je zin af met de tekst: dit komt wel weer goed als ze eenmaal het huis uit zijn 😉 en kun je daar zelf oprecht om lachen? Dan valt het misschien nog wel een beetje mee en heb je mijn hulp niet acuut nodig: gelukkig!

𝐇𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐢𝐣 𝐚𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐝𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐨𝐩 𝐢𝐬 omdat je stem breekt als je deze, voor jou beladen zin, uitspreekt; laat mij je dan helpen. Want dat kan ik als geen ander. Ik ben geweest waar jij nu bent en heb niet alleen mezelf maar ook veel andere vermoeide vrouwen weer terug aan energie geholpen.
Oké, je gaat niet na de eerste twee sessies weer springend en dansend door je huis maar ik kan je wel zeggen dat de toon van je stem weer energie heeft. Als we een half jaar verder zijn dan zeg jij niet meer: “ik ben er zo klaar mee” maar dan zeg jij: “ik ben er helemaal klaar voor!”

𝐍𝐞𝐞𝐦 𝐝𝐚𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐦𝐢𝐣 𝐨𝐩 als deze de woorden je als muziek in de oren klinken via 06 – 28 32 00 68. Ik ben er klaar voor om samen met jou aan de slag te gaan!

Warme groet, Marina

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Reacties: