๐๐จ๐ข๐ญ ๐ฐ๐๐ฌ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐จ๐จ๐ค ๐๐๐ง ๐ง๐๐๐ก๐ญ๐ฏ๐ฅ๐ข๐ง๐๐๐ซโฆ
โIk was pas om 2.00 uur vannacht thuis. Het was ook echt zo gezellig! We hebben wijntjes gedronken, gekletstโฆโ. Terwijl je collega vrolijk verder vertelt ben jij met je gedachten afgedwaald: hoe dan? Hoe krijgt ze dit in hemelsnaam voor elkaar? Want terwijl zij nog vrolijk in de stad was, lag jij al uren op de bank te slapen. Hoe komt het toch dat zij zo actief en energiek is en jij zo hondsmoe bent รฉn blijft ondanks alles wat je probeert. Je begrijpt het gewoonweg niet. Wat doet zij anders dan jij?
๐๐๐๐ซ ๐ง๐ฎ ๐ก๐จ๐ฎ๐๐ญ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฏ๐๐ซ๐ฆ๐จ๐๐ข๐๐ก๐๐ข๐ ๐ฃ๐ ๐จ๐ฉ ๐๐ ๐๐๐ง๐ค
Jouw vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. Maar heel vaak is je eetgewoonten de grote boosdoener. Hele grote kans dus dat je collega andere dingen eet dan jij.ย Wat trouwens niet betekent dat zij de hele dag groene smoothies, liters groen thee of bakken quinoa naar binnen werkt. Het zit hem meer in de dingen die jij zo vanzelfsprekend vind. Dingen waarvan jij altijd hebt gedacht dat die heel gezond zijn: bijvoorbeeld die kom yoghurt met Cruesli in de ochtend of dat broodje gezond tijdens de lunch. Omdat je blijft eten wat je altijd al hebt gegeten, wordt jij niet actiever of energieker. Juist door te eten zoals je altijd deed, voel jij je juist steeds vermoeider worden. Het is je voeding die je moe en lusteloos maakt. Omdat je eetpatroon zo iets vanzelfsprekends voor je is, realiseer jij je niet dat de oorzaak van je energiegebrek in je voeding kan liggen.
ย ๐๐ ๐จ๐จ๐ซ๐ณ๐๐๐ค ๐ฏ๐๐ง ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ฏ๐๐ซ๐ฆ๐จ๐๐ข๐๐ก๐๐ข๐ ๐ฌ๐ญ๐จ๐ฉ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐๐ฅ๐ค๐ ๐๐๐ ๐ข๐ง ๐ฃ๐ ๐ฆ๐จ๐ง๐
Vaak als mijn cliรซnten voor de eerste keer bij mij komen is het allereerste wat ze zeggen: โJa, maar ik eet gezond dus daar kan het niet aan liggen!โ. Ondanks deze uitspraak begin ik altijd met hun eetpatroon: ook al is dit soms met enige gesputter van hun kant. Samen kijken we naar wat ze eten en leg ik uit waarom ze zo moe kunnen worden van wat ze eten. Met mijn hulp en hun motivatie om weer die actieve vrouw te worden gaan ze aan de slag. Al na een paar weken ervaren mijn cliรซnten het effect van het veranderen van hun eetgewoontes: ze hebben een minder overvol hoofd, ze kunnen zich beter concentreren, slapen steeds beter en heel langzaam begint de vermoeidheid te verdwijnen.
๐๐๐ซ๐๐ง๐๐๐ซ ๐๐ข๐ญ ๐๐ง ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ฏ๐๐ซ๐๐ง๐๐๐ซ๐ญ ๐ฐ๐๐๐ซ ๐ข๐ง ๐๐ข๐ ๐๐๐ญ๐ข๐๐ฏ๐ ๐ฏ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ
En ja, eerlijk is eerlijk: natuurlijk heeft het tijd nodig om nieuwe eetgewoonten te laten inslijten. Maar in mijn traject, waar ik trouwens meer doe dan alleen voeding, is voeding vaak juist dรฉ sleutel. De sleutel waardoor jij voor een traject met mij om 21.00 uur op de bank in slaap valt en na een traject met mij gezellig samen met je vriendinnen wijntjes kunt drinken en bij kunt kletsen diep in de nacht. Natuurlijk ben je de volgende dag een beetje moe maar dat komt dan niet meer door je vermoeidheid ๐.
๐๐ข๐ฅ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐จ๐จ๐ค ๐๐ ๐๐ฅ๐จ๐๐ฆ๐๐ญ๐ฃ๐๐ฌ ๐ฐ๐๐๐ซ ๐๐ฎ๐ข๐ญ๐๐ง ๐ณ๐๐ญ๐ญ๐๐ง?
Wil jij weten of je voeding misschien tรณch de oorzaak is van je vermoeidheid en totale gebrek aan energie? Neem dan contact met mij op door een mail te sturen naar: info@puurmarina.nl of 06 โ 28 32 00 68 . Dan maken we een afspraak en kijken we samen naar jouw voedingspatroon, zodat je jezelf weer fit kunt gaan eten.
Warme groet, Marina
Foto: Esther van Amerom-Bongarts